2011_09 - page 6

Soha ennyi rangos program nem zajlott
még a gasztronómiai és szállodaipari kiál-
lításon, mint amennyit a szervezők az idei
alkalomra terveznek. A megújult szakki-
állítás új formában, új tematikával fogad-
ja a gasztronómiai és – a témabővítésnek
köszönhetően mind nagyobb arányban
– a szállodaipari szakembereket. A kísérő
eseményekkel az idén egy valódi interak-
tív fórum, s emellett egy jelentős, nem-
zetközi kiállítói kör várja a szakmát és az
érdeklődő közönséget a HUNGEXPO-n
október 11-14. között.
A kiállítás a hazai vendéglátóipar,
gasztrotechnika és szállodaipar szereplői-
nek üzleti fóruma, s ennek kapcsán egyút-
tal rangos nemzetközi versenyek színtere.
Az idei programkínálat talán legnagyobb
közönségvisszhangra számot tartó ese-
ménye a
Bocuse d’Or magyarországi
döntője
. A Bocuse d’Or két évtizede a
világ legrangosabb szakácsversenye. A
HOVENTA utolsó napján dől el, lesz-e
magyar résztvevője 2012-ben a Bocuse
d’Or – Europe brüsszeli fordulójának.
Kuriózum lesz a HOVENTA-n a
Giro-
pizza d’Europe régiós döntője
. A megmé-
rettetés október 13-án lesz, a többi napon
pedig pizzakészítési bemutató várja a lá-
togatókat a Giropizza standján.
A hazai szakmai versenyek sora a nyitóna-
pon, az
„Év Cukrásza” és „Év Junior Cuk-
rásza”
rendezvénnyel indul, amely két
napig tart. A tavalyi évben nagy sikerrel
zajló viadal várhatóan az idei évben is ko-
moly szakmai érdeklődést fog kiváltani. A
feladatok között artisztikai munka, 4 fajta
bonbon, 2 db 10 szeletes 16 cm átmérőjű
torta valamint 5 db egyforma tányérdesz-
szert készítése szerepel. A cukrász szakma
színvonalának emelését, hagyományai-
nak őrzését, az új irányzatok bemutatását
célzó verseny egyúttal a versenyzők szak-
mai kibontakozását, és nemzetközi verse-
nyekre jutását is segíti.
Amint a szervező Cukrász Ipartestülettől
megtudtuk, idén annyi változás van a ta-
valyi versenykiíráshoz képest, hogy nincs
meghatározva, hogy milyen fajta tortát
kell elkészíteniük a versenyzőknek. (Ta-
valy az évforduló kapcsán mindenkinek
Dobos tortát kellett készítenie.) Elvárás
azonban, hogy fúziós technológiát alkal-
mazzanak, azaz ne csak egyféle jellegű,
hanem változatos, összetett torták készül-
jenek. Apróbb változás, hogy idén a mig-
nonok helyett tányérdesszert a feladat. Az
érdeklődők szempontjából sokkal fonto-
sabb újdonság, hogy a felnőttek és a fiata-
lok egyszerre, párhuzamosan fognak dol-
gozni, így a vásár első két napján (október
11-12.) lesz megtartva mindkét verseny.
Az idei HOVENTÁ-t szakmai konfe-
renciák és work-shop-ok teszik teljessé
a piaci szereplők, a vendéglátó- és szál-
lodaipari szakemberek számára. Ezekről
bővebb információt a kiállítás honlapján
találhatnak.
A HUNGEXPO fő törekvése, hogy Kö-
zép-Kelet-Európa meghatározó üzleti fó-
rumává alakítsa a HOVENTA kiállítást: a
nemzetközileg jelentős programok mel-
lett a kiállítói mezőnyben is több a külföl-
di résztvevő: már vannak lengyel, német,
olasz, szerb, cseh, török, osztrák, francia
kiállítók.
Bővebb információ:
/
hoventa
LANDRA
6
2011
HOVENTA
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,...32
Powered by FlippingBook