2014_04 - page 10

Már második alkalommal volt lehetősé-
günk részt venni a Csokoládé Akadémia
„Tavaszi Fagylaltözön” című bemutatóján.
A tavalyi meglepődésen már túl vagyunk,
és tudjuk, hogy nem csak csokoládéfagy-
laltokra számíthatunk, hanem sok kreatív
ötletre, amelyek egy kicsit szokatlan né-
zőpontból közelítik meg a fagylaltkészítés
nagyszerű világát.
Az Akadémiának otthont adó Goodwill
Kft. ugyanis nem a megszokott módon
kínál fagylaltalapanyagokat. Nem egy
kész csomagot ad, amiből mondjuk cso-
koládéfagylaltot lehet készíteni, hanem
például több, mint 40 féle csokoládét, és
hozzá recepteket, hogy ezekből hogyan
lehet finom fagylaltokat alkotni.
A Capfruit gyümölcspüréik szintén szám-
talan variációs lehetőséget és ötletet biz-
tosítanak. Sokkal nagyobb tere van így
az egyéni alkotásnak, a kísérletezésnek, a
saját stílus kialakításának, mintha „kony-
hakész” termékeket kapnánk, ami ugyan-
olyan, mint a szomszédé.
A teljes képből azonban tavaly még hiá-
nyoztak a fagylaltalapok. Mostantól azon-
ban a Goodwill kínálata kiegészült, és a
fagylaltosok számára teljessé vált azzal,
hogy megkezdték az Elenka termékek
forgalmazását.
A szicíliai központú Elenka a három leg-
nagyobb olasz fagylaltalapanyag gyártó
egyike, a fagylalt őshazájának számító
Dél-Olaszországban abszolút piacvezető
márka. A magyar cukrászok közül is jó
néhányan ismerik már, például a Sigep
kiállításról. (Tudunk olyan budapesti
fagylaltkészítőről, aki eddig Szicíliáig is
elment, hogy hozzon magának Elenka
termékeket, mert ragaszkodik ahhoz
a minőséghez, amit ők képviselnek.) A
Goodwill kínálatába tökéletesen illeszke-
dik ez a prémium termékcsalád, a tőlük
megszokott magas minőség, különleges-
ség jellemző az Elenka termékekre is.
Természetesen a most bemutatott fagylal-
tok már az Elenka alapjainak felhasználá-
sával készültek, és a szemközti oldalon ta-
lálható receptekben is ezeket olvashatják.
Magától értetődik, hogy az Elenka ter-
mékek már készleten vannak a Goodwill
kínálatában, és folyamatosan kaphatóak.
Nem akarjuk megtanítani Önöket fagy-
laltot készíteni, az a célunk, hogy ötle-
teket adjunk az idei szezonra
– mondta
Dani Márk
, az Akadémia ügyvezetője
a megnyitó beszédében. Ez a szemlélet
partnerekké tette a résztvevőket, akik az
előadás után kis csoportokban beszélget-
ve elemezték az elkészített fagylaltokat.
Vendégként több „Év Fagylaltja” győztes
és az ország talán legnagyobb fagylalt ki-
szállítással foglalkozó cégének vezetője is
jelen voltak, akiktől éppen úgy lehetett
tanulni, mint az Akadémia munkatársa-
itól,
Andrész Zoltán
vendégelőadótól, az
Elenka cég szakembereitől és a Carpigiani
és Orion márkákat forgalmazó Bulfoni
cég képviselőjétől.
Tartalmas, kellemes és ötletadó alkalom
volt a Tavaszi Fagylaltözön, jó segítség a
szezonkezdethez.
10
TAVASZI
fagylaltözön
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...40
Powered by FlippingBook