2014_04 - page 5

Ritka korán kezdődött idén a tavasz, és
így hamar fagylaltozási kedve támadt
az embereknek. Ez egy nagyon bizta-
tó kezdet, ha így megy tovább, hosszú
és jó szezonra számíthatunk. Úgy is
mondhatjuk, hogy kaptunk ajándékba
másfél-két hónapot.
Kapni mindannyian szeretünk. Aki
vállalkozik – ez esetben fagylaltot ké-
szít, árul – az sok mindent kap, mert
ad valamit. Így működik az üzlet és
az egész élet. Adunk és kapunk. Aki
csak kapni akar, de nem ad semmit
vagy csak látszat dolgot, az előbb vagy
utóbb kiesik ebből a játékból. Köny-
nyű belátni, hogy minél többet adunk,
annál többet kapunk vissza. A több ez
esetben nem feltétlenül mennyiségi,
legalább annyira minőségi kérdés is.
Aki jobb fagylaltot készít, kedvesebben
szolgálja ki a vendégeit, szebb az üzle-
te, az nagyobb forgalomra számíthat,
és több elismerésre.
Belegondoltunk már, hogy mi mit
adunk? Az egyszerű válasz az, hogy
fagylaltot. Aki ad magára, az azt fogja
válaszolni, hogy jó fagylaltot. Aki pe-
dig érti a lényeget, úgy fogalmaz, hogy
örömet ad. Ebben a válaszban sokkal
több van, mint egy üzlet meghatározá-
sa. Örömet önmagáért adunk. Mert jó,
mert ettől mi is örülünk.
Tavaly elindult egy kezdeményezés,
ami a Facebook-on terjedt.
Róth Pé-
tertől
származik az ötlet, hogy május
nyolcadikát (az V. hónap a tölcsért
szimbolizálja, a 8 pedig két gombóc
fagylaltot) nevezzük ki Fagyinapnak,
és ekkor adjunk rászoruló gyerekek-
nek ingyen fagylaltot. Később kie-
gészült a gondolat azzal, hogy ezen a
napon adjuk a fagylaltjainkat féláron.
Sok cukrászda, fagylaltozó csatlako-
zott a kezdeményezéshez, és nagyon
jó tapasztalatokról számoltak be. Rek-
lámnak se volt utolsó, de a lényeg
sokkal inkább az, hogy nem mindig a
bevétel, a nyereség a lényeg, tudni kell
ajándékozni, örömet okozni úgy is,
hogy nem kérünk érte cserébe pénzt.
Néha mást is kapunk. Például kriti-
kát. Ez sokszor rosszul esik, és elhes-
segetjük, hogy nem ért hozzá az illető.
Pedig lehet, hogy olyasmit mondott,
amit ha kijavítunk, sokkal jobb hely-
zetbe hozzuk a vállalkozásunkat. Még
ha durván is mondták, ha van benne
igazság, kijavíthatjuk.
Ha egyre jobbat adunk, számíthatunk
rá, hogy mi is jobbat, többet kapunk.
A jó hír az, hogy mindenkinek van le-
hetősége javítani, többet adni, legyen
szó a minőségről vagy a kiszolgálásról.
Felső határ nincs. Jó szezont kívánunk!
FAGYLALTSZEZON
adni és kapni
Tartalmunkból
5. oldal
2
32
8
38
Fagylaltszezon - adni és kapni
5
XIX. évfolyam, 04. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...40
Powered by FlippingBook