2014_06 - page 11

megalkotta
A Levendulás limonádé viszont teljesen új
alkotás volt, amivel jóval többet dolgoz-
tunk, hogy a levendula-menta-citrus ará-
nyának összhangját tökéletesítsük. A győ-
zelemhez egy jó nagy adag szerencse is kell.
Lehet, hogy tavaly ugyanezekkel az ízekkel
nem nyertünk volna semmit.
A túrófagylalt is sok álmatlan éjszakát
okozott, nem akartunk olyan variegálással
indulni, ami kézenfekvő, és biztosan lesz
másik. Végül a kapros-túróst választottuk,
ami gyermekkorunk süteményét idézi.
Szerettem volna hozzá leveles túrót hasz-
nálni, ami egy régi technológia, de mind-
össze egyetlen üzemet találtam, ahol
vállalták volna ugyan, de csak nagy meny-
nyiségben. Végül egy kistermelőtől vettünk
házi túrót, ami majdnem olyan jó.
– Megkóstolva a Kapros túró fagylaltot,
csak annyit tudunk mondani, hogy rend-
kívül finom lehetett a többi, hogy ez nem
kapott érmet. Nekünk nagyon ízlik.
Az év fagylaltját nagyon sok cukrászda,
fagylaltozó kínálja. Milyen tanácsot tud
nekik adni, mire figyeljenek, hogy az ere-
deti minőséget meg tudják tartani?
Az alapanyag az elsődleges kérdés. Si-
került megtalálnunk azt a győrasszonyfai
gyártót, aki a legfinomabb csipkebogyó
velőt készíti Magyarországon. A kiváló mi-
nőség mellett rendkívül rugalmas és gyors
vállalkozás, most a teljes készletüket átcso-
magolják 5-10-20 kg-os aszeptikus zsákok-
ba, hogy a cukrászokat ki tudják szolgálni,
és nekünk ne kelljen 200 kg-os hordókkal
dolgozni.
A méz és persze a dió is kritikus kérdés. Az
igazi termelői méz teljesen más, mint amit
a legtöbb helyen lehet kapni. A tejszín pe-
dig értelemszerűen legyen állati eredetű.
A technológia kicsit más, mint amit meg-
szoktunk, ezért
n
agyon részletesen írtam
le a folyamatot, ami alapján bármelyik
szakember pontosan úgy tudja elkészíteni,
ahogyan mi is gyártjuk. Erre figyeljenek, és
tartsák be, ha az igazit akarják készíteni. A
recept az Ipartestülettől kapható meg.
– A verseny és a győzelem legnagyobb
hozadéka az ismertség és az ebből adódó
forgalomnövekedés. Milyen tapasztalata-
ik vannak ezen a téren?
Most adtam fel egy álláshirdetést, mert
bővíteni kell a létszámot. Először a kör-
nyékbeli törzsvendégek (eddig ők adták a
vendégeink 80%-át) jöttek gratulálni, de
most már délutánonként sorban állnak a
fagylaltért az emberek. Eddig a nyár ne-
künk csendes időszak volt, mert nem nya-
ralóhelyen vagyunk, és sokan elutaznak
ilyenkor. Most várhatóan ez meg fog vál-
tozni, és szélesebb körből is eljönnek hoz-
zánk. Az egyik régi kupagyőztes azt mond-
ta, készüljünk fel a rohamra.
– Gratulálunk a kimagasló sikerhez! Jó
fagylaltszezont kívánunk!
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...36
Powered by FlippingBook