2014_10 - page 5

Messzire jutottunk a cikkünk elején fel-
tett, „mitől igazán jó a csokoládé?” kér-
désünktől, és talán nem is arra kaptunk
választ. Sokkal inkább arra, hogy mi-
től igazán jó a cukrász. A valódi lényeg
ugyanis itt van. A csokoládék adottak,
bárki megveheti őket, és a közhiedelem-
mel ellentétben még a legdrágábbak sem
megfizethetetlenek. Sokkal többet számít
viszont a tudás, a szemlélet, a hozzáállás,
amivel a csokoládéhoz – és persze min-
den más alapanyaghoz – nyúl a szakem-
ber. Ezen múlik igazán, hogy a végső ter-
mék, ami a fogyasztó elé kerül, eléri-e a
célját. Ahogyan T. Nagy Tamás mondta:
átmegy-e a rejtett üzenet
. Innentől ez már
színtiszta poézis, azaz költészet, ami ugye
látjuk, nem csak a sajtgyártáshoz kell.
VÁGY
gondolatok a csokoládéról
5
1,2,3,4 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,...40
Powered by FlippingBook