2014_11 - page 3

Közeledik a karácsony, már alig egy
hónap van hátra az ünnepekig. A cuk-
rászoknak, pékeknek ez az időszak
alkalom arra, hogy olyan különleges-
ségeket süssenek, amelyekkel emelni
tudják az ünnep fényét, és persze a for-
galmukra is jó hatással van.
Az ünnep elmaradhatatlan része az
ajándékozás. Megajándékozzuk a csa-
ládunkat, a barátainkat, a kollégáinkat
és az üzletfeleinket. Sokan a vevőiket
– különösen a törzsvevőket – is megle-
pik egy-egy apró figyelmességgel. Van,
aki nagyon kreatívan tud évről-évre új
ötleteket kitalálni, valódi meglepetése-
ket okozva. Sokan viszont komolyan
küzdenek azzal, hogy mit is találjanak
ki, és végül gyakran a megszokott kli-
sékhez nyúlnak.
Abban nem tudunk tanácsot adni,
hogy a szeretteinket mivel is ajándé-
kozzuk meg – a szereteten kívül –, de a
vevőink felé szóló figyelmességre sze-
retnénk javasolni egy könnyen meg-
valósítható, egyszerű, de nem elcsépelt
megoldást: Adjunk többet annál, mint
ami „jár”. Nem egyet fizet, kettőt vihet
akcióban, hanem csendesen, szinte
észrevétlenül. Nem azért, hogy több
vevőt csábítsunk be az üzletbe, hanem
akkor, ha tényleg szeretnénk megaján-
dékozni az ünnepek előtt a vásárlóin-
kat. Többféleképpen is megtehetjük,
hogy többet adunk: a legegyszerűbb,
ha mondjuk egy direkt erre a célra ké-
szült terméket (például egy mini bejg-
lit) értéktől függően egyszerűen hoz-
zácsomagolunk minden vásárláshoz.
A csomagolásán feltüntethetjük, hogy
ez a mi ajándékunk, amivel szeretnénk
szebbé tenni az ünnepet.
Még diszkrétebb, visszafogottabb
módszer, ha úgy adunk többet, hogy
a minőségen javítunk. Akár a megszo-
kott termékek, akár a szezonális áruk
esetében megtehetjük, hogy néhány
hétre jobb minőségű, extrább alap-
anyagokat használunk, de az árakon
nem változtatunk. Ebben az esetben
jó, ha a nevében, formájában, de-
korációjában is megkülönböztetjük
az emelt minőségű terméket a meg-
szokottól, hogy az ünnepek után ne
okozzunk csalódást, mondván, hogy
olcsósítottunk, amikor visszatérünk a
megszokott minőségi szintre.
Többet adni nekünk nem kerül olyan
sokba, mint amennyit a vevőink ezzel
kapnak, hiszen a saját munkánkat is
bele tudjuk tenni. Adni öröm, többet
adni még nagyobb öröm. Az előttünk
álló egy hónap kiváló alkalom – a for-
galom növelésére épp úgy, mint a kö-
szönet kifejezésére.
TÖBBET ADNI
nagyobb öröm
Tartalmunkból
3. oldal
23.
25.
2
8
34
Többet adni nagyobb öröm
3
XIX. évfolyam, 11. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook