2014_12 - page 3

Ismét eljött egy újabb év vége, itt az idő
arra, hogy számot vessünk magunkkal,
mire jutottunk, merre tartottunk a las-
san hátunk mögé kerülő esztendőben.
Értékelnünk kell az eredményeinket
és a veszteségeinket, a sikereinket és a
kudarcainkat. Érdekes szó az „értékel-
ni”. Két jelentése van. Egyrészről azt is
ki tudjuk vele fejezni, hogy mérlegre
teszünk, elbírálunk valamit. Másrészt
viszont azt is jelenti, hogy értékesnek
tartunk valamit. A kettő persze ösz-
szefügg. Ami értékes, azt akarjuk ér-
tékelni, mérlegre tenni. Minél drágább
például egy alapanyag, annál ponto-
sabban akarjuk megmérni. Ha fontos
számunkra az életünk és a munkánk,
akkor önmagunkat, az eredményein-
ket is rendszeresen mérlegre tesszük.
Bár ugyanaz az időszak szállt el mind-
annyiunk felett, mégis mindenkinek
más volt az éve, mást mutat a mér-
leg. Mi most arra tudunk vállalkozni
– vagy inkább csak kísérletet tenni –,
hogy a szakma egészét egyben pró-
báljuk meg felmérni, hogy merre is
tartottunk közösen. Megkérdeztük
néhány kolléga véleményét, és ezeket
összegeztük.
Jó év volt, nem panaszkodunk, bár azt
amúgy se szoktunk
– hangzott el töb-
bektől, aminek nagyon örültünk. Úgy
tűnik – legyen szó pékekről és cukrá-
szokról egyaránt –, hogy szinte min-
denki a minőség javításán dolgozott.
Növényi habot eddig se használtunk,
és most már a bevonók helyett is valódi
csokoládéval, a margarinok helyett pe-
dig vajjal dolgozunk
– meséli az egyik
cukrász. Sokan felismerték, hogy nem
érdemes a multikkal versenyezni, azt
a vásárlókört, akik számára az ár az
egyetlen szempont, át kell engedni a
hipermarketeknek. Az új, trendi cuk-
rászdák is felrázták egy kicsit a piacot.
Ők első pillanattól magasabbra tették
a mércét, és ezzel példát adtak a kicsit
elkényelmesedett kollégáknak.
A sütőipar világában hasonló a helyzet.
Termékfejlesztésre, üzletberendezésre
egyre többet fordítanak a pékek. A be-
szállítók szerint akik eddig is fejlődtek,
azoknál idén érezhetően felgyorsult a
növekedés, egyre nagyobb projekteket
valósítanak meg.
– Mindenki a minő-
ség irányába mozdult el –
foglalta össze
a tapasztalataik lényegét az egyik leg-
nagyobb gépforgalmazó cég vezetője.
Sok nehézség volt idén is az életünk-
ben, de úgy tűnik a szakmáink jó
irányba tudtak haladni, érezhető a fej-
lődés. Ezt az irányt kell jövőre is tarta-
ni, mert a talpon maradásunk, a siker
leginkább ezen, azaz rajtunk múlik.
MINŐSÉG
az irány, amerre tartunk
Tartalmunkból
3. oldal
20.
2
2
4
9
34
Minőség
– az irány, amerre tartunk
3
XIX. évfolyam, 12. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook