2014_12 - page 8

Sikeresen lezajlottak a Dawn Foods Hun-
gary Kft. karácsonyi bemutatói, amelye-
ket három helyszínen tartottunk meg:
Soltvadkerten, Nyíregyházán és Hévízen.
A bemutató témáját a francia cukrászat
ihlette. Európában ma ez számít legin-
kább élenjárónak, és hazánkban is egyre
nagyobb népszerűségnek örvend, amelyet
bizonyított is a nagyszámú érdeklődés.
Célunk az volt, hogy az ünnepek hangula-
tában megmutassunk néhány izgalmas, új
receptet, formavilágot szakmai segítséget
nyújtva ahhoz, hogy a partnereink krea-
tív, igényes, de mégis gyorsan, könnyen
elkészíthető tortákkal, desszertekkel tud-
janak készülni az ünnepekre.
A Dawn Foods bemutató cukrászai egy
olyan karácsonyi, szilveszteri kollekciót
állítottak össze, amellyel egy különle-
ges utazásra invitálták a részt vevőket.
Hat ország jellegzetes íz, szín és forma-
világát idézték meg tortákban. A francia
Chantilly kastély kertjei, az észak-olasz
tavak festői partjai, Erdély várai és he-
gyes-völgyes tájai, a görög szigetvilág me-
diterrán napsütése, a Boszporusz szoros
két partjának pezsgő világa és végül egy
afrikai törzsi hangulat adták az ihletet és a
hátteret az egyes alkotásokhoz. A különle-
ges receptjeink nem csak ízükben, hanem
külsejükben is formabontóak, figyelem-
felkeltőek voltak.
Egyre nagyobb a fogyasztói igény a mo-
dern és kreatív desszertekre. Új ízeket, új
formákat, bátor, de ízléses színösszeállítá-
sokat várnak a vendégek a cukrászoktól.
Ehhez akartunk segítséget, ötleteket nyúj-
tani, amihez a nemzetközi hátterünk biz-
tosította tapasztalatot, tudást és gyakorla-
tot használtuk fel.
A karácsonyi, szilveszteri receptjeinkben
főszerepet kapott a csokoládé és a gyü-
mölcstöltelékek. Azt szerettük volna meg-
mutatni, hogy ez a két egyszerű és kedvelt
alapanyag mennyire sokrétűen és kreatí-
van használható fel.
Egy desszert sikere számtalan tényezőn
múlik. A minőségi alapanyagok, a látvá-
nyos szín- és formavilág mellett termé-
szetesen az ízhatás a legfontosabb, ami
leginkább meghatározó a fogyasztók szá-
mára. Ehhez pedig kulcskérdés a megfele-
lő ízek egymás mellé helyezése, párosítá-
sa. Néhány ötlet a bemutatónkról az ízek
harmóniájára: vanília és fehércsokoládé
mousse – málnazselé – mandulás piskóta;
dió (mousse és ropogós rétegek) – kávés
glazing; citromos piskóta – bogyós gyü-
mölcsök – krémsajt – joghurtos glazing;
pisztácia mousse – mandulás, vörös áfo-
nyás ropogós réteg; brownie – tejcsokolá-
dé krém – körte.
A nagyszámú érdeklődés és részvétel is
visszaigazolta számunkra, hogy szükség
van az ilyen alkalmakra, amikor konk-
rét receptek bemutatásával, tanításával
adunk ötleteket, tanácsokat ahhoz, hogy
hogyan tudják a választékukat – akár egy-
egy ünnepre szezonálisan vagy egész évre
– kibővíteni.
Jövőre is rengeteg újdonsággal készü-
lünk, és továbbra is az a célunk, hogy jó
minőségű alapanyagokat kínáljunk teljes
körű szakmai segítséget nyújtva partne-
reink számára. A minőség és kiválóság
iránti elkötelezettségünk közel 15 éve az
alapja annak, hogy segítsük partnereinket
a munkában, megkönnyítve azt, és ezzel
teret biztosítva az alkotó és újító fantázia
szárnyalásának.
Köszönjük a részvételt mindazoknak,
akik a három bemutatónk valamelyikén
megjelentek!
Tranta Cecília
KARÁCSONYI
Dawn bemutatók
8
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...36
Powered by FlippingBook