2015_02 - page 4

A fagylaltosok, a cukrászok és a pékek vi-
lága rohamtempóban fejlődik. Ez a mon-
dat innen, a Kárpát-medencéből nézve
kicsit meglepően hangzik, nyilván sokan
hitetlenkednek is. De a számokkal nehéz
vitatkozni.
Világszinten a legfőbb mérce a legjelen-
tősebb szakvásárok látogatottsága. A vál-
ság egy rövid időre megtorpantotta még
a legnagyobbakat is, de ez csak egy-két
évig tartott. Azóta a Sigep – az első számú
szakvásár ezen a területen – hihetetlen
tempóban fejlődik. Az elmúlt öt év alatt
közel megduplázta (!) a látogatói számát.
Csak idén 8%-al nőtt az érdeklődés a vá-
sár iránt, és a külföldieké még nagyobb
arányban, 10%-al. Ezzel a szinte felfog-
hatatlan 180.000 fős látogatói számot is
meghaladták.
A kiállítók se maradtak le. A több, mint
1000 cég mindössze két hónap alatt lekö-
tötte a teljes kiállítási területet. 16 csarnok
összesen 110.000 m
2
-ét töltötték meg.
Lorenzo Cagnoni,
a szervező vállalkozás
elnöke így foglalta össze a siker lényegét:
Az adatok egyértelműen igazolják a hosz-
szú távú stratégiánk sikerességét, amelynek
a mentén az elmúlt években dolgoztunk, és
ami alapján jelentős beruházásokat is vé-
geztünk. A nemzetközi jelenlétünk, amely-
lyel egész év során szerte a világban külön-
böző üzleti találkozókat, rendezvényeket
szervezünk, megerősítették, hogy a Sigep
a fejlődés motorja. Most már világszinten
vezető szerepet játszunk az olasz termékek
piacra juttatásában, és készen állunk az új
kihívásokra a további fejlődés érdekében.
Ez a rövid idézet összefoglalja mindazt,
amit a Sigep jelent. Hosszú távú, tudatos
építkezéssel, nagyon széles körű összefo-
gással sikerült az olasz élelmiszeripar jó
néhány szektorának egy olyan alkalmat
teremteni, amelyre a világ minden részé-
ből eljönnek a szakemberek, hogy tőlük
vásároljanak. Elismerésre méltó teljesít-
mény. Sokszor leírtuk már, hogy lenne
mit tanulnunk tőlük, ezt most is csak
megerősíteni tudjuk. Ha legalább annyit
át tudnánk venni tőlük, hogy hosszú távú
célkitűzések mentén, tudatosan építsük a
vállalkozásainkat, már sokkal előbbre jut-
hatnánk. Ha mindezt még egy erős háló-
zatban is képesek lennénk megvalósítani,
akkor pedig egy sokkal magasabb szintre
léphetnénk fel.
De térjünk vissza az idei Sigepre, nézzük
milyen újdonságokat láthattunk a kiállító
cégek standjain, elvégre leginkább ez ér-
dekli a szakembereket:
Környezetbarát kávéfőző gép
: 40%-al
kevesebb energiát fogyaszt, és csak új-
rahasznosítható anyagokból készült. A
2015-17-es Barista Világbajnokság hiva-
talos berendezése.
Quinoa kenyér
: a Delifrance magas fe-
hérjetartalmú magból készült kenyere kü-
4
ELKÉPESZTŐ TEMPÓ
a SIGEP
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...68
Powered by FlippingBook