2015_05 - page 42

Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
42
Megjelentek az első olyan pályáza-
tok, amelyek a várva-várt eszköz-
beszerzést támogatják. Az egyik
egy kisebb, 5-50 millió forintos
kapacitásbővítésre szolgáló pályá-
zat, a másik pedig egy nagyobb,
50-500 millió forintig terjedő,
termelésbővítést célzó pályázati
lehetőség.
Mindkét kiírás kifejezetten a kkv
szektort célozza, és a mi iparága-
ink számára zömében elérhető.
Korlátozás viszont, hogy a közép-
magyarországi régióban sajnos
nem lehet pályázni.
Az idén nyáron ötödik születésnapját ünneplő, 100%-ban magyar tulajdonú
csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb nemzetközi szakmai versenyen kapott
elismerést. A vállalat három bronzérmet szerzett három különböző Raffinée ter-
mékével az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban.
A chocoMe az első a magyar csokoládékészítők között, aki a világ mindhárom
szakmai versenyén elindult, és díjat
nyert. Ezzel kilencre bővült a chocoMe
nemzetközi elismeréseinek száma.
A fagylaltversennyel párhuzamo-
san lezajlott az idei Ország Tortája
verseny első fordulója, ami szokat-
lan eredménnyel zárult. Mivel a
harmadik helyen holtversenyben
két torta végzett, így most három
cukrászda négy versenymunkája
jutott tovább a második fordulóba.
Névsorban
Bacskó Szilárd
,
Dam-
niczki Balázs
és
Szó Gellért
a to-
vábbjutók, az ő alkotásaik közül
fogják majd kiválasztani az idei
Ország Tortáját a két további zsű-
rizési fordulóban.
ORSZÁG TORTÁJA
ÚJ PÁLYÁZATOK
Hatodik alkalommal került meg-
rendezésre a Grillázs Majális La-
josmizsén. A versenyzők között
voltak már tapasztalt, régi részt-
vevők és újak egyaránt, akik ösz-
szesen 47 díszmunkát neveztek
be a megmérettetésre. A zsűrinek
nem volt könnyű dolga a sok szép
és igényes alkotás közül kiválasz-
tani a legszebbeket. A vándorser-
leget végül ismét a tavalyi győztes,
a celldömölki
Busznyák Renáta
vihette haza.
A Grillázs Szövetség elnöke,
Ri-
móczi László
által szervezett ese-
mény két rendkívül fontos célt va-
lósít meg: hidat képez a múlt és a
jövő között azzal, hogy az idős és
a fiatal grillázs művészek találkoz-
hatnak, másrészt a nagyközönség
felé bemutatja a cukrászatnak ezt
a hagyományos ágát.
GRILLÁZS MAJÁLIS
ÚJABB chocoMe SIKER
1...,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41 43,44
Powered by FlippingBook