2015_09 - page 3

A hulló falevelek, az egyre laposabban
sütő nap még a kellemes időjárás elle-
nére csalhatatlanul jelzik, hogy akár-
milyen hosszú és forró volt, most már
vége a nyárnak. Erről az időszakról a
legtöbb embernek hagyományosan a
szüret jut az eszébe. Ma már azonban
a szüret fogalma kitágult, nem csak a
gyümölcsök betakarítását, hanem egy
sikeres üzleti időszakot is értünk alat-
ta. Máskor van a szüret a fagylaltos-
nak, mint a szőlősgazdának.
A cukrászok számára éppen véget ért
a „szüret”, learatták a forró nyár szá-
munkra legfontosabb „gyümölcsét”,
a fagylaltot. Itt a jól végzett munka
utáni pihenés ideje, ami persze nem
több egy szusszanásnál, hiszen a fagy-
laltszezon vége egyben a sütemények,
torták időszakának a kezdete. Tegnap
még nyárias meleg volt, de ha jobban
belegondolunk, mindjárt itt a kará-
csony! Ideje elkezdeni a felkészülést.
A következő oldalakon elsősorban
ehhez, a szezonváltáshoz igyekszünk
segítséget nyújtani.
A pékeknek és a tésztásoknak nincs
két ilyen, egymástól jól megkülönböz-
tethető időszaka az év során. De ez
nem jelenti azt, hogy az ősz számukra
ne hozna változást. A termékkörben
lehet, hogy minimális a különbség, ha
van egyáltalán, de a forgalom egyértel-
műen más, hiszen nyáron kevesebbet
fogyasztanak az emberek pékárukból,
száraztésztából. A legjelentősebb vál-
tozást az iskolakezdés jelenti, külö-
nösen azoknak, akiknek az üzleteik
iskolák közelében, a diákok útvonalán
vannak. A fiatalok mindig az újdon-
ságokat, érdekességeket keresik, ezért
érdemes új ötleteket, megoldásokat
bevezetni. A müncheni iba-n az egyik
legjelentősebb téma a szendvicsek és
más snack jellegű ételek voltak, onnan
például sok ötletet lehetett meríteni. A
vásárról szóló beszámolónkat is meg-
találják ebben a lapszámunkban.
A nyár végén két fontos szakmai ese-
ménynek is részesei lehettünk, ame-
lyekről szintén olvashatnak. Az Ireks-
Stamag Iskolakezdési házivására évek
óta találkozópont a pékek és egyre
inkább a cukrászok számára is. Ezzel
egyidőben zajlott Franciaországban a
Louis Lesaffre Kupa európai döntője,
amelyen a három magyar pék alkotta
csapat nagyon szépen szerepelt, éppen
csak egy hajszálnyival maradt le a to-
vábbjutásról.
Szeptemberi lapszámunk színes és vál-
tozatos, mint az ősz, és reméljük, hogy
mindenki talál benne hasznos és érté-
kes információkat, ötleteket.
SZÜRETI HANGULAT
őszies ízek
Tartalmunkból
3. oldal
20.
29
30
34
Szüreti hangulat, őszies ízek
XX. évfolyam, 09. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
3
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook