2015_11 - page 3

Az év vége, az ünnepi időszak a leg-
több ember számára a megpihenés, a
megnyugvás ideje. Az utcák kiürülnek,
az üzletek bezárnak, aki csak teheti, a
családja körében tölti ezeket a napokat.
Az ezt megelőző hetek viszont pont az
ellenkezőjéről szólnak. Hajszoljuk ma-
gunkat, hogy mindennel elkészüljünk,
le tudjuk zárni az évet, és közben meg-
vegyünk minden ajándékot, megszer-
vezzük az ünnepi programot, látoga-
tásokat, vacsorákat. Rohanunk, hogy
pihenhessünk.
Sokan túlzásba viszik a tempót, ideges-
kednek, feszültek. Előre, saját maguk-
nak teszik tönkre az ünnepet. Ahhoz,
hogy célba érjünk, időnként lassíta-
nunk kell, kellene a nagy rohanásban,
ha nem akarunk fel- vagy kiborulni.
A cukrászdák és a hangulatos, leülési
lehetőséget is kínáló pékboltok alkal-
masak lehetnek arra, hogy egy szusz-
szanásra megálljunk a sietős kapko-
dásban, lassítsunk a tempón. No nem
úgy, mint egy fekvőrendőr miatt, ami
zökkenőt okoz, hanem inkább egy kel-
lemes, békés parkolóként, ahol kedve
van az embernek kiszállnia az autóból,
kinyújtóztatni a tagjait, körbenézni a
tájon és elfogyasztani az uzsonnáját,
kipihenve magát, mielőtt tovább indul
az úticélja felé.
Mire van szükség ahhoz, hogy ilyen,
zökkenőmentes nyugalmat tudjon
árasztani az üzletünk? Mindenek előtt
arra, hogy mi magunk és a vendégek-
kel foglalkozó személyzet is nyugodtak
legyünk. Nem könnyű, hiszen nekünk
is feszített ilyenkor a tempó. Oda kell
figyelnünk egymásra, hogy kedvesen
szóljunk a másikhoz, ne veszítsük el a
türelmünket, ne akadjunk fel az apró
hibákon. A vendégek érzik, hogy mi-
lyen a légkör, és akkor fogják jól érezni
magukat, ha békés, nyugodt hangulat
uralkodik az ott dolgozók között. Ilyen
helyen szívesen leülnek, elfogyaszta-
nak egy szelet süteményt, isznak egy
kávét és pihennek egy kicsit.
Ehhez arra is szükség van, hogy felké-
szültek legyünk az ünnepi keresletre.
A karácsonyi sütemények, szalon-
cukrok, csokoládék mellé ajándéknak
való díszcsomagolású finomságokkal
is készülhetünk. Ha könnyen és gyor-
san megtalálják nálunk a vendégek azt,
amire szükségük van, és esetleg még
ötleteket is tudtunk nekik adni, azzal
sokat segítünk, hogy ne a stresszről
szóljon az egész napjuk.
Nekünk az a feladatunk, hogy részei
legyünk az ünnepnek úgy a finom-
ságainkkal, mint azzal a hangulattal,
amit az üzleteink árasztanak.
ROHANUNK,
hogy pihenhessünk
Tartalmunkból
3. oldal
22.
31
34
Rohanunk, hogy pihenhessünk
XX. évfolyam, 11. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Fax: +36-28/586-080
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
3
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook