2016_02 - page 3

Már érezhetően hosszabbodnak a nap-
palok, és az első virágok is megjelentek
a kertekben, parkokban. A természet
csalhatatlanul jelzi, hogy közeledik a
tavasz. A szürke, álmos tél után újra
melegen fog sütni a nap, felébred a ter-
mészet és mi is új erőt kapunk.
Ha eddig nem tettük volna, itt az idő
felkészülni a tavaszi, nyári szezonra.
A fagylaltosok, cukrászok számára
különösen, de a pékek is tapasztal-
hatnak forgalomnövekedést ebben az
időszakban, különösen, ha turisztikai
helyeken van üzletük. A felkészülés
sokrétű. Először leginkább a gépek jut-
nak eszünkbe, amiket érdemes átnézni
ilyenkor, és ha szükséges, javíttatni,
cserélni. Ha fejleszteni, bővíteni sze-
retnénk, akkor sürgősen el kell kezde-
nünk, hogy időben megérkezzenek az
új berendezések.
A felkészülés következő lépése a kíná-
lat átgondolása. A tavasz az az időszak,
amikor a fogyasztók, a vendégek leg-
inkább nyitottak az újdonságokra, sőt
el is várják azokat, hiszen a természet
is megújul körülöttünk. Mindannyian
természetesnek érezzük ilyenkor az
újdonságok megszületését. Gondoljuk
át, hogy mit szeretnénk idén bevezet-
ni, milyen lehetőségek, ötletek van-
nak. Legkönnyebben természetesen
az alapanyag forgalmazó cégek kíná-
latából tudunk meríteni. Ha kreatívak
vagyunk, akkor kiindulási pontként
használjuk ezeket, és továbbfejlesztve
egyéni termékeket alkothatunk velük.
A harmadik lépés – ami akár az első
is lehet –, a saját belső felkészülésünk.
Akarnunk kell megújulni, új lendüle-
tet venni. Pozitívan kell hozzáállnunk
a szezonkezdethez, jó kedvvel, öröm-
mel, hogy más is örömét lelje abban,
amit alkotunk – legyen szó fagylaltról
vagy éppen kakaós csigáról.
Mindezekhez segítséget is kapnak.
Máris a kezükben tartanak egy szezon-
kezdő Landrát, ami reméljük, hogy lel-
kesítő lesz, és sok-sok ötletet ad ahhoz,
hogy jól induljon a tavaszuk. Igyekez-
tünk széles körképet adni a cégek idei
kínálatáról, az újdonságokról. Ebben
a számunkban a cikkeink jelentős ré-
szét hagyományosan a hirdetőink ír-
ják, hogy még jobban összekapcsoljuk
Önöket velük. Beszámolunk az ismét
rekordokat döntő Sigep-ről, hogy aki
nem tudott elmenni Riminibe, az is
kaphasson egy kis ízelítőt és lelkese-
dést. Hamarosan pedig itt a BaGaTech
vásár, ahol személyesen is találkoz-
hatnak a beszállítóik jelentős részével.
Lehetőség van bőven, éljenek velük,
induljon jól az idei tavaszuk!
TAVASZVÁRÓ
hangulatban
Tartalmunkból
3. oldal
20.
22
24
28
31
33
37
40
45
49
50
Tavaszváró hangulatban
XXI. évfolyam, 02. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
3
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...52
Powered by FlippingBook