Már érezhetően hosszabbodnak a nap-
palok, és az első virágok is megjelentek
a kertekben, parkokban. A természet
csalhatatlanul jelzi, hogy közeledik a
tavasz. A szürke, álmos tél után újra
melegen fog sütni a nap, felébred a ter-
mészet és mi is új erőt kapunk.
Ha eddig nem tettük volna, itt az idő
felkészülni a tavaszi, nyári szezonra.
A fagylaltosok, cukrászok számára
különösen, de a pékek is tapasztal-
hatnak forgalomnövekedést ebben az
időszakban, különösen, ha turisztikai
helyeken van üzletük. A felkészülés
sokrétű. Először leginkább a gépek jut-
nak eszünkbe, amiket érdemes átnézni
ilyenkor, és ha szükséges, javíttatni,
cserélni. Ha fejleszteni, bővíteni sze-
retnénk, akkor sürgősen el kell kezde-
nünk, hogy időben megérkezzenek az
új berendezések.
A felkészülés következő lépése a kíná-
lat átgondolása. A tavasz az az időszak,
amikor a fogyasztók, a vendégek leg-
inkább nyitottak az újdonságokra, sőt
el is várják azokat, hiszen a természet
is megújul körülöttünk. Mindannyian
természetesnek érezzük ilyenkor az
újdonságok megszületését. Gondoljuk
át, hogy mit szeretnénk idén bevezet-
ni, milyen lehetőségek, ötletek van-
nak. Legkönnyebben természetesen
az alapanyag forgalmazó cégek kíná-
latából tudunk meríteni. Ha kreatívak
vagyunk, akkor kiindulási pontként
használjuk ezeket, és továbbfejlesztve
egyéni termékeket alkothatunk velük.
A harmadik lépés – ami akár az első
is lehet –, a saját belső felkészülésünk.
Akarnunk kell megújulni, új lendüle-
tet venni. Pozitívan kell hozzáállnunk
a szezonkezdethez, jó kedvvel, öröm-
mel, hogy más is örömét lelje abban,
amit alkotunk – legyen szó fagylaltról
vagy éppen kakaós csigáról.
Mindezekhez segítséget is kapnak.
Máris a kezükben tartanak egy szezon-
kezdő Landrát, ami reméljük, hogy lel-
kesítő lesz, és sok-sok ötletet ad ahhoz,
hogy jól induljon a tavaszuk. Igyekez-
tünk széles körképet adni a cégek idei
kínálatáról, az újdonságokról. Ebben
a számunkban a cikkeink jelentős ré-
szét hagyományosan a hirdetőink ír-
ják, hogy még jobban összekapcsoljuk
Önöket velük. Beszámolunk az ismét
rekordokat döntő Sigep-ről, hogy aki
nem tudott elmenni Riminibe, az is
kaphasson egy kis ízelítőt és lelkese-
dést. Hamarosan pedig itt a BaGaTech
vásár, ahol személyesen is találkoz-
hatnak a beszállítóik jelentős részével.
Lehetőség van bőven, éljenek velük,
induljon jól az idei tavaszuk!
TAVASZVÁRÓ
hangulatban
Tartalmunkból
3. oldal
Tavaszváró hangulatban
XXI. évfolyam, 02. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
3