2016_03 - page 3

Gyerekkorom leggyakrabban hallott
versidézete
József Attilától
a „
Dolgozni
csak pontosan, szépen, ahogy a csillag
megy az égen, úgy érdemes
” volt. Igen,
tudom, ez azt jelenti, hogy öregszem,
hiszen József Attila egy rég letűnt
rendszer kedvenc költője volt. De ettől
még ez a gondolat örökérvényű.
Igaz ma is, viszont a világ sokat vál-
tozott a költő kora óta. A munkánk
sokkal könnyebb lett, sokkal több le-
hetőségünk van arra, hogy örömet ta-
láljunk benne. Ma már elmondhatjuk
azt is, hogy
dolgozni csak vidáman,
szépen, ahogyan a virág nyílik a réten,
úgy érdemes
.
Aki nem leli örömét a munkájában,
az szomorú helyzetben van. Egyszer
valaki megkérdezte, hogy mihez kezd-
jen az életben, sok mindent kipróbált
már, de valahogy sehol sem találta a
helyét. Csináld azt, amit igazán sze-
retsz – hangzott a legjobb válasz, amit
kaphatott.
Vállalkozóként különösen ügyelnünk
kell erre. Aki maga kezd bele egy cég
felépítésébe, az legtöbbször azért teszi,
mert szereti azt, amivel foglalkozik.
(Ha csak pénzt akar keresni, akkor ál-
talában nem lesz sikeres.) Viszont ha
valaki belecsöppen egy vállalkozásba
(öröklés vagy házasság révén), akkor
már kérdéses, hogy tényleg szereti-e.
Az is előfordul, hogy idővel beleununk
a munkánkba, amiért korábban lelke-
sedtünk. Nehezen valljuk be, de néha
megtörténik.
Mi abban a szerencsés helyzetben va-
gyunk, hogy örömteli dolgokkal fog-
lalkozhatunk. Ételt adni – különösen
olyat, ami ízlik az embereknek – öröm.
Mindig tudunk valami újat alkotni,
ami segít, hogy ne érezzük taposóma-
lomnak a munkánkat.
A tavasz különösen jó alkalom arra,
hogy vegyünk egy mély, friss levegőt
és változtassunk, ha szükségét érez-
zük. Ha fásultnak, fáradtnak érezzük
magunkat, akkor jó ha tudjuk, ezt más
is látni fogja. Nem csak rajtunk, de a
munkánkon is, ami nem fog jót tenni
az üzletünknek. Csak vidáman, öröm-
telien érdemes dolgozni – tudják, mint
a virágok a réten.
Arról se feledkezzünk meg, hogy
ugyanez igaz a dolgozóink munká-
jára. Könnyű belátni, hogy ahol jó a
hangulat, ahol szeretnek dolgozni az
emberek, ott mennyivel jobban halad
a munka, mennyivel ritkábban kell új
embereket keresni, betanítani, meny-
nyivel kevesebb a selejt és így tovább.
Ez bizony nagyrészt rajtunk múlik.
Jelentős részben mi határozzuk meg a
munkakörülményeket, mi alakítjuk ki
a csapatot, mi szervezzük meg a mun-
kát. Tegyük úgy, hogy figyelembe vesz-
szük a dolgozóinkat, hogy jól érezzék
magukat a munkahelyükön.
Merítsünk erőt a tavaszból, a virágok-
ból, és tegyük örömtelivé a munkánkat
magunknak és a kollégáinknak. Ettől
lesz szebb a világ, és mellesleg még a
vállalkozásunk is kivirágzik.
Tartalmunkból
3. oldal
29
32
37
40
42
Vidáman, örömmel
3
XXI. évfolyam, 03. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
VIDÁMAN, ÖRÖMMEL
ahogyan nyílnak a virágok
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...44
Powered by FlippingBook