2016_04 - page 9

Az első három helyezett újra ringbe száll,
sőt az első és a második összefogott, és kö-
zös csapatot alkotnak.
Nagy Anna
(Salon
Étterem) és
Berta Gréta
(Hotel Kempinski)
lesznek a legtapasztaltabb páros. Rajtuk
kívül még három csapat indul:
Andrási
Beáta
(Buddha-Bar Hotel) és
Kovács Bog-
lárka
(Hotel du Vin - Cheltenham, Ang-
lia);
Maczák Anna
(Costes Downtown Ét-
terem) és
Nagy Melinda
(Kiosk Budapest)
valamint nagy örömömre egy fiúcsapat is
lesz
Korponai Péter
(Desszert.Neked) és
Mártha Róbert
(Costes) személyében.
– Legutóbb a szakácsversennyel egy hely-
színen, időben elválasztva zajlott a Desz-
szertverseny. Most is ugyanott fogjátok
megrendezni mindkettőt?
Nem, sajnos a Bocuse szigorú előírásai
miatt erre nincs mód. Viszont így egy külön
területet kapunk, ahol a négy box elé egy
100 fős lelátó kerül. A Coninvest Kft. építi
és szereli fel a mini-műhelyeket. A csokolá-
dé temperálókat a Selmi biztosítja, akiket
szintén a Goodwill Kft. képvisel. Ők ketten
biztosítják a műszaki hátteret.
– Melyik napon és mikor kerül sor a Sirha
Budapesten belül a Desszertversenyre?
A vásár első napján, május 9-én tart-
juk a Desszertversenyt. Tíz órakor kez-
dünk, és öt órára tervezzük az eredmény-
hirdetést. Fárasztó, de izgalmas nap lesz
mindannyiunknak. Ez egy hétfői nap, ami
ideális a cukrászok számára, a legtöbben
ekkor érnek rá. Érdemes eljönni, szurkol-
ni és élőben végigkövetni, ahogy a látvá-
nyos és különleges desszertek, díszmunkák
megszületnek. Aki két éve részt vett, az
tudja, hogy milyen fantasztikus hangu-
lata van egy ilyen eseménynek, mennyire
érzelemdús és mennyit lehet belőle tanulni.
Szakmai trükkök, ízpárosítások, formák,
színek – mind elleshetőek.
Kiket kértetek fel zsűritagnak? Kikre fog
hárulni a döntés felelőssége?
– A zsűri elnöke a nemzetközi versenyeken
edződött cukrászmester,
Mihályi László
lesz. Igyekeztem a zsűrit úgy összeállíta-
ni, hogy minél több szegmensből fedje le
a cukrászatot. A zsűritagok közül Mihályi
Lászlón kívül
Auguszt Ibolya
és
Andrész
Zoltán
cukrász vállalkozók,
Borsos Zsu-
zsanna
éttermi cukrász,
Mázás István
szállodai főcukrász,
Kiss Rita
szaktanár,
Pesti István
séf,
Veszely Attila
pedig a
Csokoládé Akadémia szakmai vezetője.
– Mi már most szurkolunk, és nem csak
a versenyzőknek, hanem magának a ver-
senynek. Amit létrehoztál, az felrázta a
magyar szakmai kört, és egy olyan friss
lendületet adott, ami komoly lehetősége-
ket rejt magában. Nagy szolgálatot tesz a
magyar cukrászat számára azáltal, hogy a
világszínvonalat állítja fel mérceként.
9
világszínvonal a SIRHA Budapesten
Fotó: Csokoládé Akadémia - Francia desszertek
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...40
Powered by FlippingBook