2016_05 - page 11

Szoros verseny volt, és nem csak a két első
helyezett között. A másik két csapat sem
sokkal maradt le, ügyesek voltak, szép
munkákat tettek le az asztalra. Ez különö-
sen öröm, mert azt jelenti, hogy nem egy-
két kiemelkedő versenyzőnk van, akik
mellett nem érdemes másnak indulnia.
Van egy szélesebb kör – ami nyolcuknál
még jóval több cukrászból áll –, akikre
építve kialakulhat nálunk egy olyan kö-
zösség, amely egymástól tanulva, egymást
csiszolva hamarosan nemzetközi szintű
versenyzőket nevelhet ki.
Ma még nem érezzük, de óriási lehető-
séget jelent mindez. Ha lesznek
Széll Ta-
máshoz
hasonló cukrász versenyzőink, az
az egész szakmának lendületet fog adni.
Példa a fiataloknak, megbecsülés a mun-
kánk iránt, médiafigyelem – csak a leg-
fontosabbakat említve. A munka elkezdő-
dött, már „csak” végig kell menni az úton.
A zsűri elnökének az eredményhirdetés-
kor elhangzott értékelése a versenyzőkön
túl mintha az egész szakmának is szólt
volna: –
Vannak kudarcok, és ha a torta
fagyos, annak a vendég sem fog örülni. De
nem szabad feladni! A hibákból tanulunk
és haladunk előre. Fehér ruhát hordunk,
ami a tisztaságot sugallja. Ügyelnünk kell a
rendre, a higiéniára. Ezt kell képviselnünk
a saját és a desszertjeink megjelenésében
egyaránt. Az artisztikában pedig minél
többféle technikát kell megmutatni
.
Sokan megfogalmazták, hogy nagyon jó
verseny volt, és két év múlva még jobb
lesz. Rajtunk múlik. Már az is nagy dolog,
hogy egyáltalán létezik, és már második
alkalommal került rá sor. A Sirha Buda-
pest tökéletes helyszín, környezet volt
számára. Reméljük a kiállítás szervezői
tartani vagy akár növelni fogják tudni az
idei színvonalat. A cukrászok számára a
feladat egyértelmű: tanulni, fejlődni, csi-
szolódni és részt venni. Közös érdek, hogy
legyen egy ilyen versenyünk, és minél
többet kihozzunk belőle.
Elismerés és köszönet illeti azt a csapa-
tot, akik szponzorként és szervezőként a
Desszertverseny mögé álltak. Komoly és
értékes munkát végeztek, aminek hosszú
távon is nagyon jó hatása lehet a szakmá-
ra. –
Az volt a célunk, hogy professzionális
hátteret biztosítsunk a versenynek az álta-
lunk képviselt márkákkal
– mondta erről
Dani Márk a saját és szponzortársai ne-
vében. Az apró technikai fennakadások,
műszaki hibák, amelyek a verseny közben
felmerültek, a háttérben mind meg lettek
oldva. Este, amikor a szervezők a verseny-
zőkkel, a zsűrivel és a meghívott vendé-
gekkel együtt koccintottak, már minden-
kinek az arcán az elégedett megnyugvás
tükröződött: jól sikerült ez a nap!
Örülünk, hogy ott lehettünk, és tudósít-
hattunk erről az eseményről. Az össze-
fogás, a szakma szeretete, az egymástól
tanulás, a másik megbecsülése hatotta át
mindazt, amit láttunk. Együtt győztünk,
mi győztünk! Így érezték a szurkolók, a
szervezők, a szponzorok, és valóban, leg-
első sorban a szakma nyert.
11
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...52
Powered by FlippingBook