2016_05 - page 3

A május viszonylag csendesebb hónap
szokott lenni a Landra életében. Túl va-
gyunk a tavaszi bemutatókon, ilyenkor
már mindenki ismeri az újdonságokat.
Most is így készültünk, de végül annyi
eseményről tudtunk beszámolni, hogy
egy tartalmas, nagyon szép lapszámot
nyújthatunk át Önöknek.
Sokat dolgoztunk vele, de az érdem
elsősorban nem a miénk, hanem az
Önöké, a szakmáé. Egyre színvona-
lasabb programokat láthatunk, ami
nagyon jó jel. A fejlődés szinte kéz-
zelfogható, ami természetes módon
magával hozza az üzleti sikert is.
A Sirha Budapest mérföldkő volt a
magyar élelmiszeripar, gasztronómia,
vendéglátás területén. Visszahozta a
’90-es évek hangulatát, amikor minden
fejlődött, mindenki az újdonságokra
figyelt, és a külföldi cégek keresték a
magyar kapcsolatokat. Mindez újra
valósággá vált, és közben kiegészült
egy nagyon komoly minőségi ugrással.
Sok kisebb-nagyobb magyar termelő
állított ki világszínvonalú termékeket,
köztük jó pár cukrászati, csokoládé,
sütőipari és még száraztészta gyár-
tó is akadt. Semmi okunk nem volt
azt érezni, hogy a magyarok kínálata
gyengébb lett volna, mint a vendégeké.
Egyre több szállal kötődünk a nemzet-
közi szakmai fejlődéshez, a legújabb
trendek nálunk is egyre gyorsabban je-
lennek meg. Igaz ez a fogyasztói elvá-
rásokra épp úgy, mint a szakemberek
felkészültségére.
Egyértelmű – és ezt egyre többen lát-
ják már –, hogy a minőség a jövő. Még
a nem könnyű helyzetben lévő sütő-
iparra is igaz ez, ahol a nyomott árak
miatt alig jut fejlesztésre. Számukra az
egyetlen kitörési pont, ha felhagynak
a tömegáruk árversenyével, és helyet-
te az egyedi minőségre teszik a hang-
súlyt. A hazai és külföldi tapasztalatok
egyaránt ezt mutatják.
Az a lendület, amelyet most tapasztal-
hatunk, sokat segíthet, hogy ebbe az
irányba fejlődjünk. A minőségi gaszt-
ronómia egyre inkább divatossá vá-
lik, fesztiválok, rendezvények épülnek
rá, és a nagyközönségnek szóló sajtó
rendszeresen foglalkozik a témával. A
különleges pékségek, a híres cukrász-
dák – amelyeknek nem kell feltétlenül
réginek lenni – egyre fontosabb helyi
turisztikai vonzóerőnek számítanak. A
versenyek, díjak mind ezt erősítik, és
az egész szakmát segítik azáltal, hogy
reklámot biztosítanak. Használjuk ki
jól a lehetőségeinket!
TARTALMASAN
indul az idei nyár
Tartalmunkból
3. oldal
22-23.
26
30
35
42
44
47
50
oldal
Tartalmasan indul az idei nyár
Cukrászda Szeged szívében
3
XXI. évfolyam, 05. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...52
Powered by FlippingBook