2016_06 - page 4

Nézzétek az milyen szép! Biztos finom is
– mutatta egy jól ismert kolléga a társa-
inak az egyik versenyfagylaltot. Valóban
sok szép és finom fagylaltot láthattunk,
kóstolhattunk.
Idén a különleges hangulatú, csodaszépen
felújított szegedi Virág Cukrászda adott
otthont a most 18. alkalommal megren-
dezett Év Fagylaltja versenynek. Ennyi év
alatt felnő egy gyerek is, de a fagylaltver-
seny már régóta nagykorú. No meg nagy-
szerű. Egyszerre egy vidám, jó hangulatú
rendezvény, és egy óriási reklámesemény,
ami a nyár elején felhívja a figyelmet a
kézműves fagylaltra, a magyar cukrászat-
ra. Nem is tudjuk számszerűsíteni, hogy
mennyit jelentett számunkra ez a verseny
az elmúlt közel két évtizedben. Hány új-
ságcikk, hány TV riport, híradás jelent
meg róla. A magyarok jelentős része tud-
ja, hogy létezik olyan, hogy év fagylaltja,
még ha nem is tudja mindenki, hogy ép-
pen milyen ízt választottak meg győztes-
nek. Ott vagyunk a köztudatban.
Miközben zajlott az elmélyült zsűrizés,
igyekeztünk néhány mondat erejéig meg-
tudni a véleményeket, az első benyomáso-
kat a hivatalos kóstolóktól. –
Mind piac-
képes
– mosolygott hamiskásan az egyik
tekintélyes zsűritag, és ez tőle már komoly
elismerés. –
Jó, hogy sokan próbálkoznak,
a részvétel fontos igazán. Aki foglalkozik a
témával, annak megvan a lehetősége fej-
lődni
– mondta
Auguszt József
.
85 versenyfagylaltot kellett végigkóstolni,
ami több, mint a tavalyi nevezések száma,
pedig a Virág Cukrászda csapata kény-
telen volt visszalépni, mivel alig három
nappal a verseny előtt nyitottak, és nem
maradt idejük a felkészülésre.
Soha nem állt még ennyi fagyasztó (6) és
sokkoló (3) a versenyzők részére, rekord-
idő alatt el is készült az összes fagylalt. Fél
egytől már minden a pultokban volt, és
miközben a zsűri kóstolt, a szakmai kö-
zönség is be-bekukkantott a Kis Virág-ba,
ahol a versenyfagylaltok voltak kiállítva.
A kellemes napsütéses kora-nyári napon
gyorsan szaladt az idő, hamar elérkezett a
várva várt pillanat, az eredményhirdetés.
Az Év Fagylaltja verseny kupagyőztese
idén
Hiczkó Henrietta
(Nándori Cuk-
rászda, Budapest)
Vezúv
fagylaltja lett az
„A”, azaz természetes anyagokkal készült
fagylaltok aranyérmeseként. Ugyanennek
a kategóriának a kötelező ízében arany-
érmes lett
Tóth Norbert
(Tóth Cukrász-
FAGYLALTVERSENY
4
Somogyi Renáta
- aranyérem
Vilmoskörtés borhab
Hiczkó Henrietta
-
aranyérem
Cukormentes
eper
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...40
Powered by FlippingBook