2016_07 - page 8

Ez nem fagylaltozó, hanem Cremeria
lep meg minket
Ipacs Balázs
, az ország
leghíresebb sugárútján, a budapesti And-
rássy úton nyílt – ezek szerint mégse fagy-
laltozójában. Valóban, az van kiírva, hogy
Hisztéria Cremeria. A Tápiószecsőről in-
dult, generációk óta vendéglátással foglal-
kozó család nem először lépett merészet.
1991 óta van közük a cukrászathoz, ek-
kor nyitották az első fagylaltozójukat, egy
18 m
2
-es fabódét a 31-es főút mellett. Sze-
rencséjükre megismerkedtek
Suha Rozá-
liával
, így szinte a kezdetektől Carpigiani
gépekkel, Orion pulttal és Fabbri anya-
gokkal dolgoztak. A környéken sehol
nem lehetett még csak hasonló fagylaltot
se kapni, nagyon jól ment a csöppnyi hely.
Pár év alatt úgy belejöttek a fagylaltké-
szítésbe, hogy amikor a WestEnd Buda-
pesten felépült, ott is nyitottak egy fagy-
laltozót. Ekkor született a Hisztéria név,
egy nagy családi veszekedés emlékére,
amiben nem sikerült megegyezni, hogy
mi legyen a neve az üzletnek. Itt már volt
rá hely, hogy meleg eljárással készítsék a
fagylaltot, és a mai napig így dolgoznak,
helyben készült friss fagylaltot árulnak.
Régi dédelgetett vágyunk volt otthon
is nyitni egy igazi cukrászdát. 2005-ben
kezdtük, 2008. május 26-án nyitottuk meg
Tápiószecsőn a családi házunk mellett fel-
épült üzletet
– meséli Balázs. Azóta már
van egy fióküzletük is a közeli Gyömrőn.
Most pedig az újabb nagy dobás, az And-
rássy út, a Hisztéria Cremeria készült el.
Az Oktogontól egy saroknyira nyílt üzlet
minden szempontból különleges és bátor.
Szakítva az évtizedek óta tartó trenddel,
nincs látványpult, nincsenek különleges
variegátók, dekorációs elemek. A fagy-
laltok (kicsit óvatosan írom le ezt a szót,
nehogy Balázs rám szóljon) zöme alap,
KÜLÖNLEGES DESSZERTEK
az Andrássy
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...32
Powered by FlippingBook