2016_09 - page 3

Az ősz nagyon szép tud lenni. Színes,
változatos és gyümölcstermő. A nap
már nem perzsel, inkább simogat, de
még érződik a nyár búcsúzó melege.
Egyszerre szomorkás és vidám a hulló
falevelekkel és a szürettel.
Ugyanilyen sokszínű az ősz számunkra
is. Tele van változásokkal és lehetősé-
gekkel. Vége van a fagylaltszezonnak,
a nyaralásoknak, az iskolai szünetnek.
Itthon vannak az emberek, dolgoz-
nak, iskolába járnak, és ahogy hűl az
idő, egyre több és tartalmasabb ételt
fogyasztanak. A cukrászok számára
egyértelmű a váltás, a fagyi után ismét
a sütemények, torták időszaka követ-
kezik. A pékeknek az ősz nem ekkora
változás, de a forgalom megnő, példá-
ul a szendvicsek, a reggeliztetés sok
pékboltban nagyobb hangsúlyt kap,
különösen ott, ahol a közelben iskolák
működnek.
Ez a időszak a maga csendesebb, nyu-
godtabb folyásával kiválóan alkalmas
arra, hogy átgondoljuk, megvalósítsuk
a fejlesztési elképzeléseinket. Még nem
vagyunk az év végi hajrában, most van
erre alkalmas idő. Nézzünk körül, gon-
doljuk át, mit lenne érdemes lecserél-
ni, milyen új gépekre van szükségünk.
Ugyanígy a termékválaszték fejleszté-
sére is ideális az ősznek ez a szakasza.
Akár az ünnep kínálat kialakításához
is hozzáfoghatunk, a karácsony nincs
is olyan messze már, mint gondolnánk.
Itt van a szakmai rendezvények idősza-
ka, ami szintén a tanulásra, fejlődésre
való lehetőség. Ezek már megkezdőd-
tek, két ilyen eseményről is beszámo-
lunk ebben a lapszámban. Augusztus
utolsó napjaiban tartotta meg az Ireks
szokásos iskolakezdő házivásárát,
szeptember közepén pedig a cukrászo-
kat várták szakmai napra az Andretti
Üzletházba. A következő jó alkalom
a stuttgarti Südback lesz, ahová a ma-
gyar pékeket és cukrászokat is szere-
tettel várják. Sok újdonság, látni és
tanulnivaló lesz.
Amilyen színes, tartalmas az ősz és
az őszi szakmai programok kínálata,
olyan változatos és tartalmas lapszá-
mot igyekeztünk Önöknek összeállí-
tani. Vannak benne jó példák, ötletek,
programok. A cikkeinkből és a hir-
detésekből egyaránt tudnak meríteni
ahhoz, hogy újdonságokat tudjanak
kínálni a vendégeiknek és műszaki-
lag is fejleszthessék a vállalkozásukat.
Használják ki jól az előttünk álló né-
hány csendesebb, nyugodtabb hetet,
másfél-két hónapot.
TARKABARKA
őszi szezonkezdet
Tartalmunkból
3. oldal
24
27
30
Tarkabarka őszi szezonkezdet
3
XXI. évfolyam, 09. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...32
Powered by FlippingBook