2016_11 - page 3

Mindenki várja a karácsonyt, az év
végi néhány napot, amikor félretehe-
tünk sok mindent, ami egész év során
a vállunkon nyugodott. Ha szerencsé-
sek vagyunk, együtt lehetünk azokkal,
akiket szeretünk, békés nyugalomban
töltve az ünnepet. Mindenki vár, remél
valamit a karácsonytól. A gyerekek
ajándékokat, a felnőttek pedig legin-
kább azt, hogy szép legyen az ünnep,
minden a helyén legyen, ne rontsa el
semmi az örömünket.
Belegondoltak már, hogy nagyon sok
család ünneplésének mennyire része
a mi munkánk? A karácsonyi vacso-
ra végén felszolgált bejglik, stollenek
és más finomságok jelentős részét mi,
pékek és cukrászok készítjük. Emeljük
vagy homályosítjuk az ünnep fényét?
Tudunk-e igazi örömet okozni azzal,
amit mi teszünk az ünneplők asztalá-
ra? Tudunk, ez nem kérdés. A legtöbb-
ször nem nehezebb jót készíteni, mint
gyengét, csak akarás, odafigyelés kell
hozzá. Ez a titkos összetevő, ami nélkül
a legjobb recept sem működik.
Nekünk milyen karácsonyi álmaink
vannak? Szerepelnek benne a vevőink
és a kínálatunk? Ha igen, az megmu-
tatja, hogy érezzük a felelősséget, és
szeretjük a munkánkat.
Most van az utolsó pillanat, hogy fel-
készüljünk az ünnepi rohamra, ami
részben már el is kezdődött. Egyrészről
könnyű dolgunk van, hiszen a hagyo-
mányok nagyon erősek, mindannyian
tudjuk, hogy mi számít karácsonyi sü-
teménynek, csak elő kell venni a meg-
szokott kínálatot. Másrészt viszont ki
kell tűnnünk a versenytársaink közül,
újat, figyelemfelhívót kell alkotnunk,
ami megragadja a vevőinket.
Ettől szép a szakmánk. Nem kell ki-
dobni a régi recepteket, és van mód
fejlődni, a mai elvárásokhoz igazodva
alakítani magukat a hagyományokat.
A lehetőségek szinte végtelenek. Me-
ríthetünk például más népek szokásai-
ból, és az alapanyag forgalmazók ötle-
teiből. Ízek, formák, színek – érezzük,
hogy mi illik az ünnephez, de hogy ho-
gyan variáljuk őket, az rajtunk múlik.
Ahhoz, hogy biztosan örömet okoz-
zunk, a minőségről nem szabad meg-
feledkeznünk. Az ünnepi időszak
általában nem a spórolásról szól, ne
kövessük el azt a hibát, hogy az árral
akarunk versenyezni. Ilyenkor kü-
lönösen használjunk minőségi alap-
anyagokat, hiszen megfizetik a vevők,
mi pedig tegyünk hozzá ennyit mások
ünnepéhez, álmaihoz.
KARÁCSONYI ÁLMOK
és remények
Tartalmunkból
3. oldal
24
27
34
Karácsonyi álmok és remények
3
XXI. évfolyam, 11. szám
A magyar cukrászok,
fagylaltosok,
és tésztagyártók
ingyenes információs kiadványa
Kiadó: Landra Kft.
2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7.
Telefon: +36-28/389-223
Email:
Web:
Főszerkesztő: Papp Román
Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra
Terjesztés: postai úton ingyenesen
Magyarországon, Romániában
és Szlovákiában
pékek,
Nyomda: Pauker Nyomda Kft.
Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az
esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook