2017 10

12 KARIBI Mészáros Gábor , a ChocoMe alapítója is- mét hatalmas ugrásra szánta el magát. Ta- lán ő sem gondolta még néhány éve, hogy ilyen messzire jut, amikor a gazdasági válság kellős közepén, munkanélküliként „kényszervállalkozó” lett, és megalapítot- ta az egyszemélyesként induló csokoládé manufaktúráját. Alig pár év telt el azóta, és mára átlépte a hárommilliós határt, ennyi tábla csokoládét adott el eddig, szerte a nagyvilágban. Úgy döntött, hogy most még mélyebbre ás a kakaó és a csokoládé világában. Látni és érteni akarta az ültetvények munkáját, ezért egészen a Karib-szigetekig utazott. – Életem legnagyobb kalandja volt – me- séli őszinte lelkesedéssel. Részt vett min- den munkafolyamatban, cipelte a fején a kakaóbabokkal megrakott kosarakat, a lábával forgatta a babokat együtt a helyi termelőkkel, és a saját szemével követte a fermentációs folyamatot. Több ültetvényt járt be, és nagyon sokat tanult a farme- rektől, akiknek a munkája a kiindulópont ahhoz, amit mi csokoládénak ismerünk. Természetesen nem öncélú volt a kakaó- termesztés tanulmányozása. A csokoládé alapanyagának megszületése, az ültetvé- nyek és a termőterületek közötti különb- ségek személyes megtapasztalása mind azt szolgálták, hogy kifejlessze ez első saját, egyedi csokoládéját. Ehhez a pári- zsi Or Noir Laboratórium segítségét vette igénybe, ahol a Cacao Barry szakembe- reivel közösen Gábor megalkotta az új ChocoMe csokoládét, a Délice-t. Az újdonság bemutatására a Lánchíd tö- vében lévő Gresham palotában került sor, ahol a meghívott vendégek között voltak a ChocoMe külföldi disztribútorai, újság- írók, bloggerek, kollégák. Gábor eredeti- leg marketing szakember, és ezt a tudását eddig is nagyon jól tudta kamatoztatni a ChocoMe felvirágoztatásában. Most is nagyon ügyesen, professzionálisan épí- tette fel azt hangulatot, amit az új csoko- ládéja köré teremteni akart. A karibi és a párizsi útjára operatőrt is vitt magával, és egy olyan megkapó kisfilmet készített, amely bemutatja az új csokoládé megszü-

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=