2017 10

A Békás Kft. ősszel egy három állomásos tréningsorozatot álmodott meg, ahol kü- lön figyelmet fordítanak a pék-, cukrász- és „mentes”- termékekre külön-külön. Eddig két tréningen vagyunk túl: Az „Iskolakezdés mesterfokon” péktré- ning elsősorban a pékségeknek hivatott olyan új és egyszerű alapanyagokat, re- cepteket bemutatni, amelyekkel nemcsak az iskolakezdés, hanem a mindennapi ér- tékesítés és munka is egyszerűbbé válik. Az Uniferm Pane Adria mediterrán ke- verékéből remek kenyérfélék, és ricottás, mozzarellás és szárított paradicsomos lepények is sültek. Ízletes lehetőség, ha újdonsággal szeretnék meglepni a vásár- lóikat. A magos kenyerek kedvelőinek a méltán népszerű Ecotrade Dynowsky kenyere került az asztalra, amely 50% magot tartalmaz, magas rost és kalcium tartalommal rendelkezik. Egészséges al- ternatívát nyújt a gyerekek tízóraijához is, a kiegyensúlyozott étrend része. A „Formabontó desszertek őszre” cuk- rásztréning olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy a tervezett egy helyett két napos, teltházas előadást tartott Nagy László , a Békás Kft. cukrászmestere közel 80 partnerük részére. A rendezvényt az édes cukrászsütemé- nyek uralták, de a sajtos, szárított paradi- csomos pogácsa remek vendégváró falat- nak bizonyult. A tejfölös pogácsatésztába kevert Vortumnus szárított paradicsom csíkok remek ízt és színt adtak a tésztá- nak, ezzel bizonyítva, hogy nemcsak a te- pertős/sajtos/magvas variációk léteznek. A tréning középpontjában a népszerű törökmogyoró állt, mert gluténmentes, paleo étrendbe is beilleszthető, és nem emeli számottevően a desszertek szén- hidráttartalmát sem. Ízvilága remekül pá- rosítható többek között a Norte csokolá- dékkal, és a gyümölcsökkel is kellemesen harmonizál. Nemcsak egészben, hanem tört, liszt és paszta formában is megkós- tolhatták a résztvevők. Az egyik legnép- szerűbb desszert a Sárgabarackos-csoko- ládés tart lett. A különlegessége, hogy egy kakaós sable-ba egy brownie-s töltelék került, amely a törökmogyoró liszttől és a tört törökmogyorótól lett még ízletesebb. Próbálta már más liszttel készíteni a macaront, mint mandulaliszttel? Ha még nem, és készítene valami különlegeset, akkor próbálja ki törökmogyoró liszttel. A folyamat ugyanaz, az íz mégis más, a színe pedig hasonlít a mogyoróéra, így színezést se igényel. Mogyorós és étcso- koládés töltelékkel is elkészítették, így egy karakteresebb és édesebb változatban is bemutatásra került. Krémes desszertekből sem volt hiány. A hangsúly a színeken, ízeken és a divatos megoldásokon volt. Az elmúlt pár évben nemcsak külföldön, hanem itthon is elő- térbe került az úgynevezett „naked cake”, vagyis a „csupasz torta”, amelyet tányér- desszertként tálaltak, ehető virág díszítés- sel, amely remekül illett a savanykás, ma- gas gyümölcstartalmú mangó töltelékhez. A tréningen láthattuk és kóstolhat- tuk a légiesen könnyű chiffon piskótát matcha porral ízesítve és színesítve, amit citromos-mascarponés krémmel és színes gyümölcsökkel díszítettek. Különleges íz, gyönyörű színek és tálalás a siker titka! László hisz abban, hogy egyedi töltelé- kekkel és feltűnő díszítéssel az ekler a pult éke lehet a hétköznapokon is. Töltöt- ték tejszínhabbal lazított Babbi 100%-os mogyorópasztával, friss kávéval ízesített Kremback hidegkrémporral és a hagyo- mányosabb ízvilág kedvelői sima vaníliás töltelékkel is kipróbálhatták. Figyelje a Békás Kft. honlapját (www. bekaskft.hu ) és Facebook oldalát (facebook.com/bekaskft ), hogy ne ma- radjon le következő rendezvényeikről! 29 TARTALMAS, VÁLTOZATOS őszi képzések a Békás Kft-nél

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=