2017 11

21 egyik résztvevő választott egy gyümölcsöt (a körtét), és Jordi csupán egy papírlap, az Interneten elérhető, a körte összetéte- lére vonatkozó információk, valamint egy számológép segítségével összeállított egy tökéletes körtehab receptet! Rendkívül érdekes volt néhány hagyomá- nyos süteményrész-recept összehasonlí- tása. Például egy megszokott eperkrém alig 39% epret tartalmaz, miközben a B-Concept módszerrel a krém gyümölcs- tartalma akár 65% is lehet. Ennek kö- szönthetően a krém energiatartalma több mint 20%-kal alacsonyabb lehet. Azt senkinek nem kell magyarázni, hogy a könnyebb, ugyanakkor intenzívebben gyümölcsös ízű krémnek a cukrászda ösz- szes vendége örül. Egy élményteli találkozó A program rendkívül interaktív volt, Bordas gyakran kóstoltatta desszertjeit a résztvevőkkel. Mindent meg lehetett fog- ni, közelről megnézni, emellett részleteket is lehetett kérdezni, a néhány szünetben pedig Bordas és az asszisztensei, Marion és Ines által készített öt, szemnek és száj- nak egyaránt kívánatos süteményt lehe- tett megnézni és megkóstolni. Az összes desszert Spanyolországban készült, Len- gyelországba repülőgéppel, fagyasztott állapotban, hat táskában érkeztek meg. A szállodai konyhában csak díszítették őket. Jövőre az Akademia Mistrza a tízedik évfordulóját fogja ünnepelni. Vajon mi- lyen meglepetéssel várja az ügyfeleit a Kruszwica? Nemsokára megtudjuk!

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=