2017 12

20 ILONKA BOLDIZSÁR az UIBC nagykövete lett Tisztújítást tartott a Pékek és Cukrászok Világszövetsége (UIBC) a közelmúltban Mexikóban tartott tanácskozásán. El- nöknek ismét megválasztották a mexikói Antonio Arias -t. Két alelnöki pozícióban azonban változás volt, a svájci kolléga he- lyét egy orosz pék vette át, és nyolc év al- elnöki munka után Ilonka Boldizsár nem indult újra, az ő helyére Németország képviselője lépett. Ilonka Boldizsár örökös tiszteletbeli tag- ságot kapott az UIBC elnökségében, a jö- vőben is meg fogják hívni minden tanács- kozásra, így befolyásoló tényező marad a világszövetségben. Ezen felül megbízták, hogy a kelet-európai országokban nagy- követként képviselje a szervezetet, előse- gítve az információcserét. Pataki János cukrász világszövetségi elnökségét leszá- mítva ez a legnagyobb megtiszteltetés, ami magyar péket, cukrászt ért. – Még egy arany medált is kaptam, nagyon megható volt. Jó volt magyarnak lenni ezen a tanácskozáson – meséli az ünnepelt. A tisztújításon kívül meghatározták az UIBC céljait a következő időszakra, ami- ből egy érdekesség, hogy kezdeményez- ni fogják, hogy a kenyér kerüljön fel az UNESCO Világörökség listájára. Sor került egy harvardi professzor előadá- sára, amelyből kiderült, hogy egy száz- ezer embert bevonó vizsgálat eredménye szerint a gluténmentes diéta kizárólag a gluténérzékenyeknek egészséges, a töb- bieknek veszélyes. A sütőipari termékek változásáról is volt egy komoly szakmai előadás, ami azzal a nem túl meglepő megállapítással zárult, hogy az E-mentes, szénhidrát- és zsírcsökkentett termékek iránti kereslet tovább fog nőni. Gratulálunk Ilonka Boldizsárnak és a szakmáink nevében is köszönjük a világ- szövetségben végzett munkáját!

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=