2017 12

31 ÖNÁLLÓ PÉK ÉS CUKRÁSZ PAVILON a Sirha Budapesten! 2018. február 7-9. között harmadik alkalommal várja a szakembere- ket a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb cukrász-, sütő- és élelmiszeripari, szálloda- és vendéglátó ipari, csomagolóipari valamint gasztronómiai szakkiállítása, a Sirha Budapest a HUNG- EXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás az egyre erősödő kiállítói és látogatói érdeklődésnek kö- szönhetően folyamatosan fejlődik mind a programok tekintetében, mind pedig szakmailag. Ennek egyértelmű jele, hogy 2017-ben a Magyar Pékszövetség és Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartes- tülete is letette voksát a rendezvény mellett, tovább emelve az eddig is jelentős szakmai színvonalat. A két szövetség támogatásával nagy mértékben megnövekedett a pék és cukrászipari cégek érdeklődése a kiállítás iránt, annyira, hogy a szervezők úgy döntöttek, hogy 2018- ban külön, önálló pavilont nyitnak a témakörök számára. Számos program kerül megszervezésre az újonnan megnyitott G pavilonban, amelyek egy direkt erre a célra kialakított versenyhely- színen zajlanak majd. A szakembereket olyan látványosságok várják majd, mint a Sirha Budapest Desszert Verseny, amelyen harmadik alkalommal mérik össze tudásukat a fiatal és feltörekvő cukrászte- hetségek. A versenyzők három kategóriában kerülnek értékelésre: gyümölcsös desszert, tányér desszert és artisztikai munka. A Sirha Budapest Desszert Verseny főszervezője Kolonics Zoltán , Magyar- ország legelismertebb kreatív cukrásza. A fentiek mellett számos program, bemutató és workshop várja a szakembereket a Magyar Pékszövetség és Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületé- nek szervezésében. Mindezek mellett a kiállítás számos nemzetközileg is elismert ren- dezvénynek ad otthont, többek között a Bocuse d’Or magyar döntő- jének, ahol az ország legjobb séfjei mérkőznek meg egymással hazá- juk képviseleti jogáért az európai döntőn. De számos újdonsággal is készülnek a szervezők, mint az Omnivore Budapest, amely először várja az érdeklődőket Magyarországon. A programon a leginnovatí- vabb magyar szakácsok tartanak 45 perces mesterkurzusokat a kiál- lítás utolsó napján, bemutatva egyéni gasztronómiai látásmódjukat és azokat a technikákat, amelyeket ők használnak. Szintén nagy je- lentőségű a Catering Cup magyar döntője, ahol Magyarország ren- dezvénygasztronómiai cégei mérkőznek meg egymással. A verseny- zők itt is az európai döntőre való kijutásért versenyeznek. Nagy hangsúly kerül az újdonságok bemutatására a Sirha Budapes- ten az Innovációs Termékversennyel, amely harmadik alkalommal került kihirdetésre. A megmérettetésen a kiállítóknak a két kiállí- tás közötti időszakban piacra került újításai kerülnek nevezésre, amelyeket szakmai zsűri értékel majd. Az öt kategória legjobbjai megjelennek a kiállításon is. A Sirha Budapest ezen felül az üzlet- kötés fontos fóruma, üzleti megbeszélésekre az Enterprise Europe Network B2B találkozói nyújtanak platformot. Legutóbb 10 ország 123 vállalkozása vett részt sikerrel a programon, ahol összesen 323 találkozóra került sor. További információ a www.sirha-budapest.com oldalon található.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=