2018 01

finomságok kicsiknek és nagyoknak használatát. Ezt elsősorban felelősség- tudatból kell megtennünk, de valójában üzletileg is hasznos, ha azt az üzenetet tudjuk kommunikálni a vendégeink (és a szüleik) felé, hogy nálunk egészségesebb finomságokat lehet kapni. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Az első lépés az olaj minősége. Olyan sütőolajra van szükségünk, ami a lehető legkevésbé szívódik be, és egyben bírja a magas hő- mérsékletre való hevítést. Ma a legide- álisabbnak fánksütéshez a mogyoróolaj számít. Nagyon fontos a hőfok és az olaj rendszeres cserélése. Ha ezekre odafi- gyelünk, máris komoly lépést tettünk az egészségvédelem (és egyben a minőség) irányába. A színes mázak és a töltelékek még ennél is több lehetőséget kínálnak számunkra, hogy óvjuk a fogyasztóink egészségét, és magunkról modern, egészséges képet ala- kítsunk ki. Furcsán hangzik, hiszen ezek ránézésre pont az ellenkezőjét sugallják. Éppen itt van a kulcs. Ha ezen tudunk vál- toztatni, akkor nagyot lépünk jó irányba. Használjunk valódi csokoládékat, igazi gyümölcsökből készült krémeket, zselé- ket, liofilizált gyümölcsöket, olajos mag- vakat, szárított vagy akár friss virágokat a dekorációhoz. A fánkokkal való kínálat bővítés legna- gyobb akadálya legtöbbször a sütés hely és munkaerő igénye. Ott, ahol a forgalom várhatóan csekély, de mégis érdemes a keveset is kihasználni, jó alternatíva lehet a kész, fagyasztott fánkok viszonteladása. Az alap, klasszikus fánkoktól elkezdve egészen kreatív, modern változatokat is kaphatunk. A beszállító cégek kínálatában még olyan figyelemfelhívó érdekességek is megtalálhatóak, mint például az Oreo-s fánk. Azt is megtehetjük, hogy alap-fán- kot vásárolunk készen, és azt díszítjük a saját, egyedi ízlésünk szerint. Akármelyik utat is választjuk, a fánkról, és általában az olajban sütött tésztákról nem érdemes megfeledkeznünk, mert van, és egyre nő a piacuk. Mi is részesedhetünk belőle, csak egy kis odafigyelésre van szükség. Próbálják ki, süssenek fánkokat, különösen most, tél végén, amikor a vi- dám összejövetelek zajlanak.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=