2018 01

LEHETŐSÉGEK bőséges választéka Tartalmunkból 3 XXIV. évfolyam, 01. szám A magyar cukrászok, pékek, fagylaltosok, és tésztagyártók ingyenes információs kiadványa Kiadó: Landra Kft. 2112 Veresegyház, Szentkorona u. 7. Telefon: +36-28/389-223 Email: landra@landra.hu Web: www.landra.hu Főszerkesztő: Papp Román Tervezőszerkesztő: Gazdag Nóra Nyomda: Pauker Nyomda Kft. Fotók: Gazdag Nóra • Shutterstock.com Terjesztés: postai úton ingyenesen Magyarországon, Romániában és Szlovákiában A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, valamint az esetleges nyomdahibákért a Kiadó felelősséget nem vállal. Nagyon tartalmasan kezdődik, sőt már el is kezdődött az idei esztendő. A január és a február mindig gazdag szakmai feltöltődési lehetőségekben, de az idei évkezdet kimagaslóan sok alkalmat kínál a tanulásra, ötletgyűj- tésre, szakmai kapcsolatok építésére. Az előttünk álló, alig pár nap múlva kezdődő Sirha-Budapest az év legna- gyobb magyarországi szakmai esemé- nye. Ez a rendezvény maradt talpon egyedüliként a szakmai vásárok közül, egyesítve az egykori Foodapest, UKBA és Hoventa kiállításokat. A francia névadó, a lyoni Sirha a korábbiaknál magasabb színvonalra emelte, a nem- zetközi jellegét komolyan megerősítet- te, a Bocuse d’Or pedig ismertté tette még a gasztronómiával hivatásszerűen foglalkozók körén is túl. Számunkra két okból vált különösen fontossá ez az esemény. Idén (és re- méljük ezentúl még sokáig) a pékek és a cukrászok saját, külön pavilont kap- nak, ami egyértelműen jelzi ennek a két szakmának a megbecsülését. Egy- szerre lehetünk egy modern, professzi- onális szakvásárnak a része, és közben visszaidézhetjük az egykori UKBÁ-k hangulatát, családiasságát, ahol jó- formán mindenki ismer mindenkit. Ráadásul a Sirha-Budapest ad otthont a Desszertversenynek, ami a legmaga- sabb színvonalú, leglátványosabb hazai cukrászverseny. Bőven lesz látni, ta- nulni való, kihagyhatatlan alkalom ez mindannyiunk számára. Mi is magasabbra tettük a lécet. A Landra, amit most a kezükben tar- tanak, még a megszokottnál is gaz- dagabb, tartalmasabb. A kiállításra készülve megtalálnak benne minden fontos információt a rendezvényekről, programokról, és a kiállítók jelentős része is szerepel benne, hogy Önök előre tájékozódhassanak a cégek vásári kínálatáról. Bőséges választékot kap- nak újdonságokból, ötletekből, hogy az idei esztendő is a fejlődésről, a hala- dásról szólhasson. Lendületesen indul ez az év, és bízunk benne, hogy minden szempontból sikeres lesz. Mi továbbra is itt leszünk Önökkel, Önökért, hogy segítsük a munkájukat, ötleteket ad- junk, sikeres példákat mutassunk be és tájékoztassuk a szakmát a fontos ese- ményekről. Meggyőződésünk, hogy a siker kulcsa a minőség irányába törté- nő fejlődés, ehhez szeretnénk továbbra is utat mutatni. Eredményes jó munkát kívánunk min- den kedves olvasónknak 2018-ra! 3. oldal • Lehetőségek 4-5. oldal • Desszertverseny 6. oldal • Sirha programok 10-13. oldal • Dinara Kasko 17. oldal • Valentin nap 20-21. oldal • Vidám fánkok 25. oldal • Növekvő elvárások 29. oldal • Kávék, teák 30. oldal • Mérési megoldások 34-35. oldal • m-Gel újdonságok 38. oldal • Tészta-tévhitek 42-43. oldal • Egy merész páros 46. oldal • Békás Kft. 50-51. oldal • Az olasz ciabatta 54. oldal • Gazdasági trendek 58. oldal • Kávé és hideg ital gép 61. oldal • Cimkenyomtatás 66. oldal • Hírmorzsák

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=