2018 01

felejtsd el, amit a palacsintáról eddig gondoltál 43 akkori állását, és azóta is vezeti a Bank3 konyháját – folytatja Mátyás. Az ötlet bevált, bár csak lassan kezdték a vendégek összeszedni a bátorságukat, hogy mást is rendeljenek, mint a megszo- kott édes palacsintákat. Viszont a meg- hökkentő ételek reklámhatása működött, így egyre több vendégük lett, akik lassan ki merték próbálni a lasagne-t (palacsin- tarétegekkel), sőt még a steak-et vagy a la- zacot is, amelyhez köretként jár a csíkokra vágott palacsinta. – Háromféle tésztával dolgozunk. Édes, sós és mentes. A sóst variáljuk zöldfűszerekkel, a mentes pedig glutént, laktózt és szénhid- rátot sem tartalmaz. Az ételeink zöme va- riálható, kérhető például zöldséges, csirkés, marhahúsos vagy disznóhúsos változatban is. Így összesen több, mint 100 féle variációt kínálunk – mesélik. Három kategóriába csoportosították a pa- lacsintáikat. A Basic a megszokott, hagyo- mányos ízek édes és sós változatban egy- aránt. Persze a hagyományos náluk kicsit relatív fogalom. Ide sorolják a kesudiós- vajkaramellás-levendulás és a tiramisu palacsintákat is. Az Art kategóriában találhatók a jól ismert ételek palacsintás változatai. Ilyen például a lasagne, a túrós csusza, a ravioli vagy éppen a borjúpapri- kás. A harmadik csoport a Bar, amelyben a palacsinta köretként szerepel. No per- sze nem csak úgy magában. A grillezett camambert mellé például édesburgonya- krémmel töltött, áfonyával csíkozott pala- csintát tesznek. Igen, már értjük, hogy a törzsvendégeik között miért szerepelnek banki felsőveze- tők. 990 Ft-ért naponta édes menüt (leves, édes palacsinta és egy üdítő), 1490-ért sós menüt (leves, sós palacsinta alapú étel, üdítő) kapható. A menükhöz háromféle leves választható. – Az árainkat kénytelenek leszünk emelni, és nem tudjuk, hogy mennyit fogad el a piac. Tavaly 50%-al nőttek a munkabérek, és ezt nem lehet kitermelni. A következő egy-két évben a vendéglátásban mindenhol óvatosan, de érezhetően fel kell emelnünk az árakat, hogy megéljünk. Ráadásul a munkaerőhiány borzasztó. Szinte mindenki, aki ért is egy kicsit a szak- májához, már régen külföldön van. Szinte lehetetlen embert kapni, és korábban so- sem látott összegeket kérnek – keseregnek. Aggódnak, de inkább előre néznek, és befektető társat keresnek egy új üzlet nyi- tásához. Építik a márkát, újabban feszti- válokon is megjelennek egy mozgóétte- remmé alakított teherautóval. Kreatívak, energikusak, és amit létrehoztak, az egy újabb bizonyíték arra, hogy sokkal több lehetőség van a gasztronómiában, mint amire gondolni szoktunk.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=