2020 12

Vörösboros aszaltszilvás bejgli Almacukorral Töltelék: Vörösboros szilvatöltelék: 370 g Pirított aprított dió: 150 g A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, az élesztőt pici tejjel eloldjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A kész tésztát 2 x 60 g-os darabokra kimérjük, kigömbölyítjük és hideg helyen kb. 1 órát pihentetjük. A pihentetett tésztát 25 x 22 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy a szélén 2 cm-es csíkot kihagyunk. Széleit rányomkodjuk, majd feltekerjük. Tetejét tojássárgával lekenjük. Tésztánkat hideg helyen 1 órán át pihentetjük, majd lekenjük tojásfehérjével és meleg helyen további 1 órát pihentetjük. Tetejét megszurkál- juk és 175° C-on 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat! A két összetevőt elkeverjük és 2 x 260 g-os mennyiségre osztjuk. Hozzávalók 2 db 500 grammos rúdhoz: Tészta: Liszt: 300 g Vaj: 130 g Tej: 60 g Tojássárga: 40 g PaleOK Almacukor: 33 g Élesztő: 8 g Vaníliás cukor: 5 g Citromhéj: 5 g Só: 2 g PaleOK Almacukor Kiszerelés: 500 ml, 6 l, 25 l, 1000 l m-GEL hozzávalók: A hozzávalókról és receptekről tájékoztatást adnak szakreferenseink: Vörösboros szilvatöltelék Kiszerelés: 4 kg Díjnyertes Év bejglije - 2020! verseny Baksa Mária tel: +36 20 962-25-94 E-mail: baksa.maria@m-gel.hu Polgár Ádám tel: +36 30 149-44-45 E-mail: baksa.maria@m-gel.hu Kádár Ferenc tel: +36 30 835-47-33 E-mail: kadar.ferenc@m-gel.hu Németi Balázs tel: +36 30 820-86-84 E-mail: kadar.ferenc@m-gel.hu Ács Balázs tel: +36 20 297-78-57 E-mail: kadar.ferenc@m-gel.hu Török Zsuzsanna tel: +36 30 246-91-15 E-mail: torok.zsuzsanna@m-gel.hu Vörösbor eszencia Kiszerelés: 1 kg

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=