2021 03

26 F üggetlen S zakmai M agazin KÖNIG Maschinen Sütőipari Gépgyártó Kft. H-9500 Celldömölk, Széchenyi u. 54. Telefon: +36-95/525-100 info_hu@koenig-rex.com • www.koenig-rex.com VÁKUUMTECHNOLÓGIA A SÜTŐIPARBAN A kisütés után azonnal vákuumkamrába kerülő termékből két perc alatt eltávozik az a felesleges vízmennyiség, ami a normál lehűlés alatt párologna el. Nem mellesleg a termék le is hűl 40-50°C-ra ez idő alatt. Így a héj és a bélzet szerkezete stabilizálódik, hosszan képes lesz megőrizni ugyanazt az állapotát, amit a kisütéskor érünk el. A vákuumtechnológiával stabilizált termékek azonnal csomagolhatóak, szeletelhetőek, szállíthatóak, és akár 15-20%energiamegtakarítás is elérhető a segítségével! Nagyon fontos előny, hogy a vákuumozott termékek rögtön fagyaszthatóak. Sokkolás nélkül, normál fagyasztási hőmérsékleten is olyan mértékben megőrződik a termék minősége, hogy kiolvasztás után is ropogós, a frissen kisütötthöz nagyon hasonló textúrát kapunk.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=