2022 03

EPER-KÓKUSZ TORTA DINARA KASKO RECEPTJE 32 Áztassuk a zselatint hideg vízbe. A kókuszpüré egy részét melegítsük fel, olvasszuk bele a zselatint, keverjük hozzá a többi összetevőt, és egy éjszakára tegyük hűtőbe. Verjük habbá, és öntsük a két 14 cm-es konfi- tált eper rétegre, majd fagyasszuk le. KÓKUSZMOUSSE Kókuszpüré 90 g Tejszín 30 g Zselatin 8 g Tejszínhab 220 g Fehér csokoládé 140 g Lime-lé 40 g Limoncello 40 g Áztassuk a zselatint hideg vízbe. A kókuszpürét és a tejszínt melegítsük fel, keverjük bele a zselatint és a csokoládét. Blenderrel emulgeáljuk. Hűtsük le 40°C-ra, adjuk hozzá a langyos lime-lét és a limoncello-t. Blenderrel egyneműsítsük, végül forgassuk bele a tejszínhabot. TÜKÖRGLÉZING Víz 75 g Cukor 150 g Glükóz 150 g Sűrített tej 100 g Zselatin 12 g Fehér csokoládé 150 g Piros ételfesték Áztassuk a zselatint hideg vízbe. A vizet, a cukrot és a glükózt forraljuk fel. Öntsük a forró szirupot a csokoládé, sűrített tej és zselatin keveré- kére. Blenderrel emulgeáljuk, és adjuk hozzá a festéket. ISOMALTDEKORÁCIÓ Isomalt 100 g Kenjük egy szilikon lapra az isomaltot, fedjük le egy másik szilikon lappal, és 180°C-on 6-8 percig süssük. ÖSSZEÁLLÍTÁS A mousse-t habzsákból két 16 cm-es gyűrűbe nyomjuk, beletesszük a felvert zselé és konfitált eper réteget, majd fagyasztjuk. A gyűrűből kivéve bevonjuk a glézinggel, majd a dacquoise tetejére tesszük. Díszítsük csokoládéval, isomalttal és friss eperrel. Dinara weboldala, ahol a különleges szilikon tortaformáit tudják megvá- sárolni: www.dinarakasko.com Szeretnénk kifejezni mély fájdalmunkat, és együttérzé- sünket a szomszédunkban dúló háború áldozatai iránt, ezért most a Harkivban élő, világhírű DinaraKasko recept- jét osztjukmegÖnökkel. A receptbenmegadottmennyiségekkel 2 db, 18 cm-es torta készíthető. KÓKUSZOSDACQUOISE Kókuszreszelék (finom) 55 g Liszt 83 g Porcukor 110 g Tojásfehérje 138 g Cukor 48 g Citromhéj 1 citrom A tojásfehérjét verjük fel a cukorral. A felvert habba szitáljuk bele a száraz összetevőket, és keverjük el. Két 18 cm átmérőjű gyűrűben süssük 170°C-on 20 percig. ROPOGÓSRÉTEG Fehér csokoládé 70 g Szárított eper 5 g Szőlőmag olaj 15 g Hántolt ostya (royaltine) 25 g Kókuszpehely 10 g A felolvasztott csokoládéba keverjük a többi összetevőt. Két 18 cm-es korongot formázzunk belőle, és tegyük rá a forró dacquise-t. KONFITÁLTEPER Eperpüré 150 g Eperkockák (5×5mm) 170 g Invertcukor 55 g Zselatin 8 g Áztassuk a zselatint hideg vízbe. Melegítsük fel az eperpüré egy részét, olvasszuk bele a zselatint, és adjuk hozzá a többi összetevőt. Öntsük két 14 cm-es kerek formába, és fagyasszuk. FELVERTKÓKUSZZSELÉ Kókuszpüré 240 g Limoncello 40 g Zselatin 8 g Citromlé 40 g

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=