2022 04

A receptet Gácsi Zoltán készítette VANÍLIA Tej 3,5 %-os 690 g Corman 35, 1%-os UHT tejszín 54 g Kristálycukor 116 g Glükózpor 34 g Dextróz 18 g Elenka COMPLETO L tejporkészítmény 20 g Elenka PREZIOSA 100 tejes fagylalt alap 66 g Só 2 g Tojássárgája 30 g Elenka vanília paszta 30 g A szárazanyagokat összemérjük, összekeverjük. A tejet és a tejszínt melegítjük. 40°C-on hozzákeverjük a szárazanyago- kat, és folyamatos keverés mellett 85°C-ig hevítjük. Hozzá- adjuk a vanília pasztát és hőkiegyenlítéssel a tojássárgáját. Botmixeljük, és 4-6 óra pihentetés után fagyasztjuk. ALAPRECEPTEK A DOSY 3 TÖLTŐGÉPHEZ KIADAGOLT, ELŐRE CSOMAGOLT KÉZMŰVES FAGYLALTOK KÉSZÍTÉSÉRE ÉTCSOKOLÁDÉ Tej 3,5 %-os 604 g Corman 35,1%-os UHT tejszín 30 g Elenka COMPLETO L tejporkészítmény 14 g Kristálycukor 124 g Glükózpor 14 g Dextróz 56 g Elenka PREZIOSA 100 tejes fagylalt alap 46 g Só 2 g Cacao Barry Extra Brute kakaópor (22-24%) 56 g Callebaut Equador étcsokoládé 54 g Összekeverjük a szárazanyagokat. A vizet melegítjük, 40°C- nál hozzáadjuk a szárazanyagokat, és folyamatos keverés mel- lett 85°C-ig hevítjük. Hozzáadjuk az étcsokoládé pasztillákat, majd botmixer segítségével emulgeáljuk. 4-6 óra pihentetés után fagyasztjuk. Gácsi Zoltán A Csokoládé Akadémia kreatív cukrászának célja a minőségi alapanyagok széleskörű felhasz- nálhatóságának prezentálása.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=