2022 07

A receptet Gácsi Zoltán készítette SÉR*$%$R$&K TE-&S2K2/ÉDe 02*<2RÐ SZE/ET Gácsi Zoltán A Csokoládé Akadémia kreatív cukrászának célja a minőségi alapanyagok széleskörű felhasz- nálhatóságának prezentálása. MO(:OR»STE+$SOKO-«%ÉMO6SSE Tej 260 g Tojássárgája 80 g Kristálycukor 80 g $alleCaVt PO8ER tejDsokoládé 2 0 g Elenka -A6R6S pörkölt mogyorØ paszta 80 g EXald zselatinpor Cloom + víz 10+50 g Só 2 g $orman os 6HT tejszín 00 g A tejet felforraljuk, és folyamatos keverés mellett a cukorral kikevert tojássárgájához öntjük. 85¡C-ig hevítjük, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, és a mogyoró pasztával összemért csokoládéra öntjük. 35¡C-ra hűtjük, és felvert tejszínnel lazítjuk. A barackzselére öntjük, sokkolás után szeleteljük, és mogyoródarabos $alleCaVt IDe $IoD tejDsokoládé CevonØ - val mártjuk. Dekorációként kihabosított mogyoró chantilly-t, mogyoró szemet, tejcsokoládé spirált és aranyfüstöt használunk. MO(:OR»S %A$26ISE Tojásfehérje 360 g Kristálycukor 2 0 g Mogyoróliszt 2 0 g MandVlaliszt 60 g A tojásfehérjét a kristálycukorral felverjük, hozzáadjuk az elkevert szárazanyagokat. Lapnak kenve 170¡C-on kb. 1 percig sütjük. MO(:OR»ROPO(»S $alleCaVt Pra $las mogyorØ praliné 200 g Elenka -A6R6S pörkölt mogyorØ paszta 60 g $alleCaVt PO8ER tejDsokoládé 120 g $aDao Barry Iántolt ostyatörmelék 60 g A csokoládét a mogyoró pasztákkal felmelegítjük, hozzá- keverjük a hántolt ostyatörmeléket, és két mogyorólap közé kenjük. Hűtőben dermesztjük. MARA$6+«SBARA$KZSE-É Andros fagyasztott sárgaCaraDk pàré 5 0 g Andros fagyasztott passiØgyàmölDs pàré 60 g SO$ $Ief Trimolin invertDVkor 60 g EXald lapzselatin Cloom 8 db A püréket az invertcukorral melegítjük, majd 70¡C-on hozzá- keverjük a kinyomkodott zselatinlapokat. 35¡C-os állapotá- ban a betöltöttmogyorólapok tetejére töltjük. Dermesztjük.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=