2022 10

A receptet Gácsi Zoltán készítette 0(**<(S 0O*<O5Ð0Á1,A Gácsi Zoltán A Csokoládé Akadémia kreatív cukrászának célja a minőségi alapanyagok széleskörű felhasz- nálhatóságának prezentálása. MEGGYZSELÉ Andros fagyasztott meggy püré 400 g SOC Chef Trimolin (invertcukor) 40 g Kristálycukor 20 g SOC Chef Agar-agar 2 g Apürét az invertcukorral melegítjük, majd 40°C-nál hozzáad- juk a cukorral elkevert agar-agart, és folyamatos keverés mel- lett 103°C-ig hevítjük. Szilikonformába töltjük és sokkoljuk. MEGGYESMARSHMALLOW Andros fagyasztott meggy püré 330 g Kristálycukor 20 g SOC Chef Agar-agar 1 g SOC Chef Xantán 2 g SOC Chef NH pektin 2 g SOC Chef Tonkabab ½ db SOC Chef Trimolin (invertcukor) 20 g MOGYORÓS OMLÓS TÉSZTA Liszt 600 g Mandulaliszt 100 g SOC Chef Moscovado barna cukor 80 g Porcukor 50 g SOC Chef Fekete (salish) só 4 g Elenka P.CHIARA mogyoró paszta 100% 220 g SOC Chef Trimolin (invertcukor) 30 g Callebaut pasztillás kakaóvaj 100 g Víz 40 g A szárazanyagokat egybemérjük és átkutteroljuk. Gyúrógép segítségével hozzáadjuk a mogyoró pasztát, az olvasztott kakaóvajat és a trimolint. Végül a víz hozzáadásával egynemű tésztát dolgozunk ki. Két sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtuk, dermeszt- jük. Kerek kiszúróval formázzuk, és 160°C-on 10 percig süt- jük. Sütőből kivéve porított kakaóvajjal szórjuk.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=