2023 05

3$38&S ÖSSZETEVŐK (egy tálca süteményhez) Liszt 360 g Porcukor 20 g Vaj 150 g Tojássárgája 1 db Tejszín (18%-os) 10 g Lauretta sárgabarack töltelék 200 g Porcukor a díszítéshez 25 g ELKÉSZÍTÉS Szitáljuk a lisztet egy tálba, és keverjük össze a porcu- korral. Adjuk hozzá a hideg, kockára vágott vajat, és keverjük össze, hogy morzsolódjon. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejszínt, majd gyúrjuk össze. Tegyük a tésztát egy műanyag zacskóba, és legalább egy órán át hűtőben pihentessük. A kihűlt tésztát 18×36 cm méretű téglalap alakúra sodorjuk, és késsel 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre tegyünk egy teáskanálnyi (11 g) Lauretta barackos 40%-os tölteléket, majd a négyzet ellentétes oldalait kössük össze, és helyezzük a süte- ményt egy sütőlemezre. Süssük 180 °C-on 25 percig. A kihűlt süteményeket porcukorral szórjukmeg.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=