2014_10 - page 38

38
A szakképzésről szóló törvény ér-
telmében 2015. szeptember elsejé-
től csak az a vállalkozás foglalkoz-
tathat tanulószerződéssel tanulót,
ahol van MESTER végzettségű
szakember alkalmazva.
Már kevesebb, mint egy év van
hátra ennek a szabálynak az élet-
be lépéséig, ezért azoknak a cé-
geknek, ahol nincs vagy kevés a
mester végzettségű munkatársa
(bármikor változhat a kollégák
összetétele), azoknak szeretnénk
figyelmébe ajánlani a Pesti Bar-
nabás Iskola október végétől több
turnusban indított pék mester
tanfolyamait.
A teljes tanfolyamon a pék mes-
terszinten kívül alapfokú cukrász
ismereteket is oktatnak, ami a ter-
mékfejlesztéshez hasznos.
A Callebaut cég központjában, a
belgiumi Wieze-ben megnyílt az
új Csokoládé Akadémia. A mo-
dern oktatási központ a kakaóbab
termesztésétől (van egy mini ül-
tetvényük üvegházban) a csoko-
ládé gyártáson keresztül a felhasz-
nálásig mindent bemutat és oktat.
Négy különböző műhely műkö-
dik, külön a csokoládé készítők-
nek, a pékeknek, a cukrászoknak
és a séfeknek.
Eddig évente 300 szakembert ké-
peztek, ezt most 1000 fő fölé ter-
vezik növelni. Az oktató műhelyet
könyvtár, előadóterem, kóstoló
szoba és csokoládé bár is kiegészí-
ti. Szeptember végén már magyar
csoport is tanult az új Akadémián.
2014. november 10.-én, hétfőn 10.00-tól, a budapesti
Andretti Üzletházban (1047 Budapest, Váci út 13.) ismét
Cukrász Szakmai Napot tart az Ipartestület. A téma a bejgli
és a Dobos torta lesznek. A bemutatókat a Bergmann és a
Horváth Cukrászdák tartják. A részvétel ingyenes, de cé-
genként maximum két fő regisztrálhat. Ebéd után, 13.00
órától az Utódlás, öröklés és generációváltás című előadást
hallgathatják meg az érdeklődők.
PÉK MESTER KÉPZÉS
ÚJ BELGA CSOKOLÁDÉ
AKADÉMIA
November 15.-én, Siófokon tartja
őszi közgyűlését. A rendezvénnyel
egyidőben egy mini szakmai ki-
állításra, bemutatóra is sor kerül,
ahol a beszállító cégeknek lesz al-
kalmuk a kínálatukkal megismer-
tetni a szakembereket.
Ugyanitt kerül sor a norvég-ma-
gyar közös szakmai tapasztalatcse-
re program keretein belül egy pék-
cukrász konferenciára, amelyre
a Pékszövetség mellett a Cukrász
Ipartestület tagjait is várják.
PÉKSZÖVETSÉGI
KÖZGYŰLÉS
CUKRÁSZ SZAKMAI NAP
Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
1...,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37 39,40
Powered by FlippingBook