2014_12 - page 34

Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
34
November 15.-én tartotta őszi
közgyűlését a Pékszövetség. Előző
nap került sor a HUNOR (norvég
- magyar együttműködés) prog-
ram keretén belül egy közös talál-
kozóra a Cukrász Ipartestülettel
és a nyolc fős norvég pék-cukrász
delegációval.
Tudunk egymástól tanulni. A
norvégok rácsodálkoztak sok min-
denre, és persze nekünk is van mit
átvenni az ő tapasztalataikból, ki-
forrott módszereikből
– értékelte
a konferenciát az egyik magyar
résztvevő.
PÉK KÖZGYŰLÉS
A csomagolt és nem csomagolt
kenyerekre vonatkozóan előírt je-
lenlegi legalább 1,5% (m/m) illet-
ve legfeljebb 2,8% (m/m) sótarta-
lom 2015. január 1-jétől legalább
1,3% (m/m) illetve legfeljebb 2,5%
(m/m) lehet. Ez az érték-interval-
lum a Magyar Élelmiszerkönyv
kötelező előírása, miután az MÉ
1-3/81-1 előírásban a konyhasó-
tartalom (III. mell. 2.) és az MÉ
2-81/01 irányelvben a konyhasó-
tartalom (4.2) módosításra került.
A következő lépésben 2018. január
elsejétől a maximális sótartalmat
2,35% (m/m) mértékben írják elő,
miközben a most életbe lépő mi-
nimális érték (1,3%) már nem fog
változni. Figyeljenek a határidőre,
mert számíthatnak ellenőrzésre!
KÖTELEZŐ
SÓCSÖKKENTÉS
Az országban elsőként Tiszakécskén üzemeltek be olyan világ-
újdonságnak számító WP Rototherm sütőkemencét, amely a
korábbinál akár 20-30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.
A korábbi kemencéknél, ha 250 °C-ra melegítettük a sütőte-
ret, a kilépő füstgáz hőfoka 300 °C fölött volt, vagyis a kemencét
forróbbra kellett fűteni, mint amennyi hasznos hő a sütésre ju-
tott. Ennél a modellnél a kilépő hő 250 °C alatt van
– mondta
Kocsis Csaba
, a forgalmazó cég ügyvezetője.
ENERGIATAKARÉKOS KEMENCE
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36
Powered by FlippingBook