2017 10

23 álmodva Képek a belgiumi kurzusról resve. Dinara mindennek az egyszemélyi megtestesítője, volt mit tanulni tőle. Mindeközben az is látszik, hogy a francia cukrászat jelenleg éppen visszanyúl a régi receptekhez, a macaront, az Eclair-t, a St.Honoré-t igyekeznek új megközelítés- ben tálalni. Ez a két irány határozza meg ma a cukrászat fejlődését: a klasszikus, bevált receptek modernizálása, felfrissíté- se, és új formák, a látvány tökéletesítése. Valójában ez a két fejlődési irány nem ellentétes: az lesz igazán sikeres, aki öt- vözni tudja mindkettőt, a hagyományos, közkedvelt desszerteket tökéletesítve mai, meglepő és megkapó köntösbe tudja öl- töztetni őket. Ehhez még mélyebbre kell ásni, új tudásra lesz szükség. Ahogyan Dinara behozta az építészetet, úgy lesz szükség a biológiára, a fizikára és a kémiára. Most már mi is egyre inkább részei va- gyunk a nemzetközi szakmai vérkeringés- nek, és ez leginkább a Goodwill Csokolá- dé Akadémia munkájának köszönhető.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=