2021 09

csinálni, de a szezonális trendek is erősen meghatározzák, hogy épp mi fogy legjob- ban. Mely alapanyagok a legfontosabbak egy cukrász számára? Szeretek természetes alapanyagokat hasz- nálni, ami most ráadásul nagyon trendi. Ilyenek például a tejtermékek, de számos vendégünk egész egyszerűen nem eheti ezeket az édességeket. Éppen ezért min- den receptemet igyekeztem úgy kialakíta- ni, hogy azok akár az ételintoleranciában szenvedők vagy az egyéb okból alternatív süteményeket kereső vendégeink igénye- ire is könnyen átformálhatók legyenek. Ebben az esetben nagyon jól kell választa- nunk margarint, hogy az a vajhoz hasonló ízvilágot nyújtsa. Az igény egyértelműen megvan ezekre a termékekre, a minőség pedig ettől kezdve a cukrászon és az alap- anyagokon múlik. Hogyan és miért kezdett el Kruszwica margarint használni? Miért maradt a márkánál? A margarinnal készült süteményeknél na- gyon fontos, hogy megfelelő legyen annak zsírtartalma. Öt éve aztán egy alkalommal az egyik üzletkötő ismerősöm ajánlotta a Kruszwica margarint, aminek megfele- lően magas a zsírtartalma, ráadásul még árban is kedvező. Én alapvetően szeretek új termékeket kipróbálni, de a Kruszwica annyira bevált, hogy azután nem éreztem szükségét, hogy tovább keressek a marga- rinok között. Mik az elvárásai egy professzio- nális margarinnal kapcsolatban? A Kruszwica margarin hozta ezeket az elvárásokat? Ha egy margarin nem megfelelő zsírtar- talommal rendelkezik, az nagyon érződik a végeredmény ízén, látható az állagán. A Kruszwicával készült sütemények mind ízben, mind állagban megközelítik a vajjal készülteket. Amit pedig különösen érté- kelek egy márkánál, ha nemcsak legyártja a terméket, hanem valóban foglalkozik is annak az utóéletével. Nagy öröm volt számomra, amikor felkértek, hogy tart- sak bemutatót a Kruszwica margarinnal készült süteményeimből a márka üzlet- kötőinek, hogy ők is jobban megértsék, megismerjék a terméket, amit ajánlanak. Úgy gondolom, hogy nagyon dicséretes ez a hozzáállás. A vendégektől érkezett-e visszajelzés, éreztek-e különbséget a Kruszwica és más margarinok között? Mi mindig jó minőségű margarinnal dolgoztunk, így gyelünk arra is, hogy alapanyagváltásnál se legyen szembetűnő különbség az ízvilágban, ráadásul eleve felkészülünk a receptek kidolgozásánál arra, hogy margarinnal is jól működjenek. A változás igazából inkább nekünk volt számottevő, hiszen megtaláltuk azt a kiváló ár-érték arányú terméket, amellyel olyan minőséget nyújthatunk, amivel mi is elégedettek vagyunk. Sokan keresik a margarinos termékeket, mi pedig szeret- nénk nekik is a lehető legjobbat kínálni. Ráadásul, mint mondtam, a Kruszwicával kifejezetten előnyös dolgozni, könnyedén elkészíthetjük egy eredetileg vajjal készülő édesség margarinos változatát is. Milyen édes és sós sütiknél vált be leg- jobban a Kruszwica margarin? Mely Kruszwica margarinnal készült sütemé- nyek a legnépszerűbbek? Gyakran használjuk ezt a margarint az édes teasüteményeinknél vagy például a juhtúrós pogácsánknál is. A házias jellegű süteményeknél is nagyon jól működik, szeretik a vendégeink. Az abszolút ked- vencek a kijevi krémes, az erdélyi krémes és a nagymama túrósa. Mit üzen annak, aki épp most kezdi a szakmát vagy nyitja meg első cukrászdáját? Úgy gondolom, hogy aki hosszútávon sze- retne cukrászüzletben gondolkodni, min- denféleképpen gyeljen oda a megfelelő alapanyagok használatára és a minőségre, amit stabilan tud biztosítani a vendége- inek. Ezen kívül fontos a sütemények ki- nézete is, hiszen a vásárlók igenis megné- zik azt, amit megvesznek. Nagy gyelmet fordítsunk a higiéniára, a környezetünkre, ahol dolgozunk. A sikeres vállalkozás tit- ka sokszor éppen ezekben az apró részle- tekben rejlik. Gyümölcskenyér 500 g Kruszwica Maestra margarin 450 g porcukor 4 db tojás egész 12 db tojássárgája 500 g cukrozott gyümölcs 500 g liszt A margarint a porcukorral habosít- juk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrozott gyümölcsöket és a lisztet. 175°C-on, 40 percig sütjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük, lekvárral megkenjük és kristálycu- korba forgatjuk, vagy csokival áthúz- zuk. 5 db kisebb őzgerinc forma jön ki belőle, de papír sütőformában is készíthetjük. 21

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=