2015_05 - page 4

A Fagylaltverseny a legszínesebb, legvi-
dámabb szakmai rendezvényünk, amikor
szó szerint és átvitt értelemben is mindig
süt a nap. Idén sem volt ez másképp, júni-
us első hétfőjén Soltvadkerten, a Korona
Cukrászdában ismét együtt volt a szakma,
hogy kiválasszuk 2015 legjobb fagylaltjait.
Újításként egy további kategóriával bővült
a verseny. Tekintettel a legkülönfélébb al-
lergiákra, étel-intoleranciákra bevezették
a „mentes” kategóriát, amiben nincs hoz-
záadott cukor, tej, glutén. Ez most már a
negyedik, „D”-vel jelzett ága a verseny-
nek, a csak természetes alapanyagokat
felhasználó „A”, a gyári anyagokat is tar-
talmazó „B” és az alapanyag gyártó cégek
„C” kategóriája mellett.
Az elmúlt évek sok-sok kötelező íze után
most a sárgabarack került sorra, ami ve-
tett némi hullámokat, mivel még korán
van ahhoz, hogy jó minőségű, friss sár-
gabarackot kapjunk. A versenyzők azért
megoldották a feladatot, sok szép és fi-
nom fagylaltot készítettek. A szabadon
választott ízekben pedig mindenki ízlése,
fantáziája szerint alkothatott. Ötletekben
idén sem volt hiány, született jó néhány
kifejezetten figyelemre méltó, hosszabb
távon is maradandó alkotás.
A legnagyobb várakozást természetesen
az év fagylaltja, a kupagyőztes kihirdeté-
se előzte meg. Idén – az elmúlt két évvel
ellentétben – a „B” kategória szabadon
választott aranyérmes fagylaltja kapta a
legtöbb pontszámot, így ez az alkotás ér-
demelte ki a vándorserleget. Amint azt
már szinte mindenki tudja, a pátyi Caffe
Trevi Cukrászdából
Mányoki Krisztián
Opera Royal
fantázianevű fagylaltját talál-
ta a legkiemelkedőbbnek a zsűri.
Rajta kívül aranyérmet kapott még sza-
badon választott fagylaltjáért az „A” kate-
góriában
Eszenyi Ferenc
(Thermal Hotel
Balmaz, Balmazújváros), aki
Régimódi
vajkaramella pityókás körte szósszal
nevet
adott a fagylaltjának. Szintén aranyérmes
lett
Áfonya
fagylaltjával
Gyuris László
(A
Cappella Cukrászda, Szeged) a „D” kate-
góriában; valamint
Sós-diós karamell fagy-
laltjával
Bertalan-Bokán Hajnalka
(Tutti
Élelmiszeripari Kft., Rábapatona) a „C”
kategóriában.
A kötelező – sárgabarack – fagylaltok
aranyérmesei: „A” kategória:
Pataki János
(Pataki Cukrász Kft., Érd), „B” kategó-
ria:
Csillag Krisztina
(Gerő Cukrászda,
Nagykanizsa) és „C” kategória:
Hajdu
Zoltán
(KEN Carpathia Kft., Budapest).
FAGYLALTVERSENY
4
Pataki János
- aranyérem
Sárgabarack
Csillag Krisztina
- aranyérem
Sárgabarack
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...44
Powered by FlippingBook