2021 12

Banános felvert Corman extra minőségű vaj 82% 150 g SOC Chef Panela barna cukor 200 g Tojás 100 g Banán kocka 200 g Liszt 200 g Sütőpor 5 g Gyömbérpor 3 g Só 2 g A vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzácsorgatjuk az elkevert tojásokat, majd hozzáadjuk a banán darabokat, végül az elke- vert szárazanyagokat. Lapnak kenve 180°C-on kb. 18-20 percig sütjük. Banános tejcsokoládémousse Mazzoni banán püré 130 g Tej 40 g Corman 35%-os UHT tejszín 160 g Tojássárgája 80 g Kristálycukor 30 g Cacao Barry Lactée Caramel tejcsokoládé 450 g Ewald zselatinpor (220 bloom) 8 g Víz 40 g Corman 35%-os UHT tejszín 500 g A zselatinport hideg vízbe áztatjuk. A tejet, a tejszínt és a ba- nán pürét felforraljuk, majd vékony sugárban a cukorral elke- vert tojássárgájára öntjük, amennyiben szükséges vízgőz felett 85°C-ig tovább hevítjük. Hozzáadjuk a zselatinmasszát és a csokoládé pasztillákat, botmixer segítségével egyneműsítjük. 35°C-ra hűtjük, felvert tejszínnel lazítjuk, a két banánlap közé töltjük, sokkoljuk Gyömbéres tejcsokoládé chantilly Corman 35%-os UHT tejszín 1000 g Callebaut Jáva 32,6%-os tejcsokoládé 400 g SOC Chef Trimolin (invertcukor) 30 g Ewald zselatinpor (220 bloom) 6 g Víz 30 g Mazzoni gyömbér püré 100% 70 g A zselatinport hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a trimolinnal forraljuk, hozzáadjuk a zselatinmasszát, és a tejcsokoládé pasztillákra öntjük. Botmixerrel egyneműsítjük, közben hoz- záadjuk a gyömbér pürét. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap habosítjuk, és következő rétegként a banánlapra töltjük, sokkoljuk. Mézes tejcsokoládé glazing Víz 100 g Kristálycukor 100 g Glükózszirup 50 g Akácméz 50 g Corman 35%-os UHT tejszín 150 g Ewald zselatinpor (220 bloom) 9 g Víz 45 g Callebaut Jáva 32,6%-os tejcsokoládé 250 g BANÁNOS TEJCSOKOLÁDÉ SZELET 16

RkJQdWJsaXNoZXIy MzYxNjk=