2014_06 - page 34

34
Május 25-én immár ötödik alka-
lommal került megrendezésre a
Grillázs Majális. Ezúttal Lajosmi-
zse – amit lassan a grillázs fővá-
rosaként is emlegethetünk – adott
otthont a jó hangulatú rendez-
vénynek.
A grillázskészítés fennmaradásá-
ban, sőt a ma tapasztalható rene-
szánszában kulcsszerepet játszik
a Grillázs Szövetség, és az általuk
szervezett majális. –
Most voltak a
legszebb versenymunkák
– mondta
Rimóczi László
, a szövetség elnö-
ke. A 34 benevezett alkotás zömét
olyan falusi nénik készítették, akik
még őrzik a régi hagyományokat,
ismerik az ősi fogásokat. A verse-
nyen
Busznyák Renáta
(Celldö-
mölk) lett az abszolút győztes.
Ez az alkalom egyedülálló, hogy a
grillázskészítők egymástól tanul-
janak, fiatalok, cukrászok pedig
lehetőséget kapjanak, hogy megis-
merjék ezt a művészi szakmát.
Idén 13. alkalommal szervezik
meg a péktábort a szakma után-
pótlását jelentő pék és pék-cuk-
rász diákoknak a Pékrend tagjai.
Három turnusban, június 18. - jú-
lius 6. között népesítik be a fiata-
lok a komáromi Monostori Erőd
falai közt található pék ház és a
szabadtéri kemencék környékét.
Ezen felül az idei évtől bárki szá-
mára elérhető sütő tanfolyamot
hirdetnek a tábor ideje alatt. A
HÍR termékek készítését, techno-
lógiai fortélyait egyéni és csopor-
tos érdeklődők részére is tanítják.
A Pest Megyei Kereskedelmi és
Iparkamara pályázatot hirdet a
KORREKT PARTNER elismerő
védjegy elnyerésére, amely a tisz-
tességes kereskedelmi és szolgálta-
tói magatartás garanciáját hivatott
kifejezni a fogyasztók felé.
Az üzlet bejáratánál kihelyezhető
matrica igazolja, hogy a vállalko-
zást az elmúlt egy évben minden
hatóság rendben találta, nincs
csődben, nincs köztartozása és
szabályosan működik. A védjegy-
re ingyenesen lehet pályázni, és fél
évente ellenőrzik a jogosultságát.
A világ egyik legrangosabb nemzetközi verse-
nyén, az International Chocolate Awards-on
ezüstérmet nyert a chocoMe manufaktúra a
piemonte-i mogyorós Raffinée (fahéjas tejcsoko-
ládéval bevont mogyorószemek) termékével. Rá-
adásként alig egy hónappal korábban a Raffinée
termékcsalád csomagolása egy nemzetközi de-
signversenyen is díjazott lett.
Az újabb magyar csokoládé-siker jól jelzi, hogy
sikerült megvetni az alapjait a minőségi magyar
csokoládékészítésnek, ami ma már egyértelműen
kezd felzárkózni a világszínvonalhoz.
GRILLÁZS MAJÁLIS
PÉKTÁBOR
KORREKT PARTNEREK
MAGYAR CSOKOLÁDÉ A VILÁGRANGLISTÁN
Michelin csillagos sztár séfek és sommelier-ek több
mint 70 tagú válogatott, nemzetközi bírálóbizottsága
vak kóstolási teszt után a legmagasabb minőséget je-
lölő három csillagot ítélte oda a Szigetközi Friss Víz-
nek (külföldön: Panta Aqua the Water). Magyar vizek
eddig két csillagnál többet nem nyertek el.
A prémium minőségű vizet kizárólag üvegpalackban
forgalmazzák a tökéletes minőség megtartásáért.
VILÁGSIKERŰ MAGYAR VÍZ
Május 29-én tisztújító közgyűlést
tartott a Magyar Pékszövetség,
ahol
Septe Józsefet
egyhangúlag
választották meg újabb három
évre a szövetség elnökének, a fő-
titkári megbízást pedig ismét
Fü-
redi Rudolf
kapta.Egyidejűleg a
regionális szervezetek vezetőségét
és a Felügyelő Bizottságot is meg-
választották. Sok sikert kívánunk
mindannyiuk munkájához!
PÉKSZÖVETSÉGI
VÁLASZTÁSOK
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36
Powered by FlippingBook