2014_09 - page 3

Időt, energia- és bérköltséget takarít-
hatnak meg a vendéglátással foglalkozó
vállalkozások azokkal a csúcsminőségű
koncentrátumokkal, amelyeket a Caffe
Brando forgalmaz.
A kaposvári telephelyű, idén megalakulá-
sának éppen 25 éves évfordulóját ünneplő
vállalkozás eddig elsősorban a prémium
kategóriás kávétermékeiről volt ismert. A
cég vezetőjét most arra kértük, hogy mu-
tassa be röviden a legújabb termékeiket.
-
A szirupokat, gyümölcspüréket csak 3 éve
kezdtük forgalmazni, mert akkor tudtunk
megegyezni a számunkra is vállalható mi-
nőséget képviselő
1883 Routin
céggel. A
legmagasabb minőséget képviselik, sőt tu-
domásunk szerint egyedülálló, hogy kóser
minősítésűek a termékeik. Forró és hideg
italokhoz, koktélokhoz, kulináris receptek-
hez egyaránt ajánlott a használatuk.
Ezekből a csúcsminőségű francia termé-
kekből rendkívül jó ár/érték arányú italok
készíthetők. Az üveges üdítőkkel szemben
elegáns, személyre szóló italokat keverhe-
tünk belőlük, amelyek látványosak, szinte
kötelezően gyümölcsdarabokkal, szívószál-
lal díszítettek, nagypohárban, 4-5 decis
adagokban lehet és érdemes kínálni őket.
Óriási előnyük, hogy nem kell hűteni a
göngyöleget: az üveges üdítőket pakolni,
cipelni kell, minden fajtából több rekesz-
szel kell hűteni egész nyáron, ami rengeteg
energiát emészt fel. Ezzel szemben a kon-
centrátumot nem kell hűteni, akár a hozzá
adandó vizet sem, elég egy jéggép. Csak ez-
zel havi több tízezer forintot lehet megta-
karítani.
A szirupok adagoló pumpákkal vannak
ellátva, gyorsan lehet velük dolgozni, egy-
szerűségük révén bérköltséget is megtaka-
ríthatunk velük.
Varga Lajos
hozzátette: fontos lenne szá-
munkra, hogy találjunk olyan magyar
gyártót, aki ezt a minőségi színvonalat
tudná biztosítani.
Most a meleg italok, az ősz és a tél íze-
inek szezonja jön. A caffe lattéhoz, a
capuccinóhoz és a chai lattéhoz csoki,
karamell, fahéj és a fűszeresebb aromák
társulnak. Ezekből is óriási választékot,
mintegy tizenöt féle ízt tud ajánlani a
Caffe Brando. Egyre népszerűbb idehaza
is a chai latte, amit úgy készíthetünk, hogy
a tejbe beletesszük a chai latte alapot, ezt
felgőzöljük, mint a tejhabot, majd 3-3,5
decis pohárban tálaljuk.
A cég sok terméket gyárt bérmunkában,
vagyis az ügyfél nevével, emblémájával
ellátott, egyedi csomagolásban. A ven-
déglátóiparon kívül természetesen az
italautomatákat üzemeltető társaságok-
nak is rendszeres beszállítóik.
A vállalkozást azért hozták létre 1989-
ben, hogy idehaza is reprezentálják azt a
kávészeretet és kultúrát, amit talán egy-
szer majd a kávé ínyenceken kívül a szé-
les néprétegek is magukénak éreznek. A
kávépörkölésben arra specializálódtak,
hogy a legmagasabb minőségű kávésze-
meket dolgozzák fel, saját lassú pörkölésű
és kizárólag hideg levegős hűtési módú
technológiájukkal.
A kávépörkölő üzem, vagyis a gyártó
részleg mellett közvetlen értékesítéssel is
foglalkoznak, aminek révén havonta több
millió pohár italt adnak el, így közvetle-
nül ismerik a vendéglátás szükségleteit.
Nemcsak kávékat, gyümölcs koncentrátu-
mokat, teákat, hidegkrémeket és fagylal-
tokat forgalmaznak, hanem kiegészítőket
is kínálnak mindezekhez. Szerződött üz-
leteiknek pedig értékesítést segítő anya-
gokat, megállító táblákat, asztali kínálókat
is biztosítanak.
A Caffe Brando a termékei révén az or-
szág 80 százalékát lefedi, de örömmel
veszi további viszonteladók, nagykeres-
kedők jelentkezését, hogy még szélesebb
körben ki tudja szolgálni a magyar cuk-
rász és vendéglátós vállalkozásokat.
A cég vezetője úgy tartja, számukra mind-
ezeken túl a legfontosabb az, hogy a Caffe
Brando nem pusztán egy szervezet, nem
csak egy termék, nem is csak egy márka
vagy brand – a Caffe Brando az érték és a
stílus minősége.
SZIRUPOK, PÜRÉK ÉS KÁVÉK
csúcsminőség a Caffe Brando-tól
3
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...36
Powered by FlippingBook