2015_02 - page 46

Több más állományjavító és pozitív életta-
ni hatást kifejtő anyag mellett a Palus Kft.
egyik fontos terméke a Litesse®.
A Litesse® egy egyedülálló élelmi rost.
A rostok elengedhetetlenek az emberi
táplálkozásban, de tanulmányok azt mu-
tatják, hogy manapság étrendünkből hi-
ányzik ez a kritikus összetevő. A rostok
fogyasztása csökken, kb. 15 g/nap, mely
messze elmarad a 25-30 g ajánlott napi
beviteltől.
A Litesse® egy speciális polidextróz, mely
prémiumminőségű, vízben oldható teste-
sítő anyag. Jelentősen növelheti az ételek
és italok rosttartalmát, mely a fogyasztók
számára számos egészségügyi előnyt biz-
tosít. Az élelmiszeriparban cukor és zsír
helyettesítésére használják, de számos
más hatásmechanizmussal is rendelkezik.
A Litesse® csak részben bomlik le a szer-
vezetben. Energiatartalma 1 kcal/g ellen-
tétben a cukor (kb. 4 kcal/g) és a zsír (kb.
9 kcal/g) kalóriatartalmával.
A Litesse® glikémiás indexe alacsony (4-
7), míg a glükózé 100. Alacsony GI-ű éte-
lek fogyasztásával megelőzhetjük a szív-
betegségeket és rákos megbetegedéseket,
elkerülhetjük az inzulinrezisztencia és a
2-es típusú cukorbetegség kialakulását,
illetve elérhetjük és megőrizhetjük a szer-
vezetünk számára optimális testsúlyt.
A Litesse® egy hatékony prebiotikum, nem
emészthető élelmiszer-összetevő, melyre
nem hatnak a gyomor és bélrendszer felső
szakaszának emésztőenzimei, éppen ezért
változatlan formában képesek eljutni a
vastagbélbe, és ott serkenteni a jótékony
hatású baktériumok szaporodását.
Az élelmiszeriparban rostdúsított-, csök-
kentett vagy alacsony kalóriatartalmú-,
cukormentes-, csökkentett cukortartalmú
vagy csökkentett zsírtartalmú termékek
gyártásához ajánlott. Alkalmazása széles
körben elterjedt sütőipari termékek, fagy-
laltok és egyéb tejtermékek, müzli szele-
tek, gabonafélék, italok, édességek, csoko-
ládék, joghurtok és saláta öntetek között.
Fagylaltoknál és fagyasztott desszerteknél
biztosítja a cukor és a zsír adta kellemes ízt
és krémességet, valamint a testesség érze-
tét. A szerkezeti tulajdonságok – kemény-
ség, lágyság – különböző mértékben mó-
dosíthatók, ha cukrokkal vagy poliolokkal
kombinálva használjuk a Litesse®-t.
A felhasználóknak maximális támogatást
nyújt a minőségi, egészséges termékek
gyártásához.
46
CUKOR- ÉS ZSÍRHELYETTESÍTŐ
a minőség érdekében
1...,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45 47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,...68
Powered by FlippingBook