2015_11 - page 34

34
Amint arról már hírt adtunk, jö-
vőre a Magyarország Tortájának
kiválasztása már a BaGaTech-en
elkezdődik, az első fordulót ekkor
fogják megtartani. Így az Ipartes-
tület már ki is írta versenyt, az elő-
ző évekhez hasonló feltételekkel.
A tavalyi nyitáshoz hasonlóan
most is nevezhetnek nem ipartes-
tületi tagok, de csak cukrászdák,
vendéglátó vállalkozások.
Az első forduló zsűrizése élőben,
a szakmai közönség előtt zajlik
majd, így a versenyzők és az ér-
deklődők végig követhetik, izgul-
hatják a versenyt. A torták ki lesz-
nek állítva, amit a nagyközönség is
megtekinthet. Az első fordulóból
tíz torta jut tovább. Nevezési ha-
táridő: február 29.
Az erdélyi Brassóban november
elején felrobbant a helyi kenyér-
gyár malma. A detonáció olyan
erős volt, hogy még a város távo-
labb fekvő negyedeiben is hallani
lehetett. Rohammentők és mentő-
helikopterek is a helyszínre érkez-
tek, és a helyi katasztrófavédelem
igyekezett kiszabadítani a romok
alatt rekedteket.
Ritkán fordul elő, de tudjuk, hogy
szikra vagy láng hatására a liszt
levegővel keveredve képes komoly
energiájú robbanásra.
A világ legrangosabb csokoládé
versenyéről, a londoni Interna-
tional Chocolate Awards-ról több
magyar csokoládékészítő is érem-
mel tért haza. Aranyérmet kapott
a
Harrer Csokoládéműhely
és a
ChocoMe
. Ezüstöt vihetett haza a
ChocoCard
és a ChocoMe, bron-
zot pedig a
Fabric Csokoládé
és a
ChocoMe.
Pár év alatt a magyar csokoládé
szinte a semmiből a világ élvona-
lába ugrott. Örülünk a sikereknek
és gratulálunk a győzteseknek!
ORSZÁG TORTÁJA
FELROBBANT MALOM
CSOKOLÁDÉS SIKEREK
Tel
: +36-28/389-223
efon
• Web:
• E-mail:
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36
Powered by FlippingBook