2016_02 - page 16

Már 25 éve foglalkozunk a fagylaltkészí-
tők és cukrászok munkájának megköny-
nyítésével. Segítséget nyújtunk, hogyan
rendezhetik be, hogyan szereljék fel
újonnan megnyitandó fagylaltozójukat,
kávézójukat. Hosszabb ideje üzemelő
vendéglátóhelyeknek pedig – elsősorban
cukrászdáknak, fagylaltozóknak – segí-
tünk abban, hogyan korszerűsítsék gép-
parkjukat, hogyan újítsák meg receptúrá-
jukat. Egyszóval: hogyan növeljék üzletük
forgalmát és hatékonyságát.
A szakmai tanácsokon kívül jó minőségű
alapanyagokkal, gépekkel, berendezések-
kel látjuk el ügyfeleinket. Az ország szá-
mos üzletében elégedetten használják a
tőlünk beszerzett alapanyagokat, fagylalt-
pultokat, hűtőket.
A tavaly megújított budaörsi bemutató-
termükbe már sok partnerünk látogatott
el. Bemutatóinkon megpróbáltunk a le-
hető legtöbb segítséget nyújtani a fagy-
laltkészítőknek, hogy az általuk készített
fagylaltok még finomabbak és szebbek
lehessenek. A tavaszi bemutató sorozatot
Gabriele Scarponi
tartotta, aki idén is
visszatér hozzánk.
Február 29-én és március 1-én tartunk
bemutatót a fagylaltkészítésről és hideg
desszertek készítéséről.
Az
Aromitalia
az idén számos újdonság-
gal állt elő, amelyek Riminiben, a Sigep
kiállításon nagy sikert arattak.
Sok új szett érkezik (az ALMÁS PITE, a
SPECULOOS, a CREME ROYAL, és a
PANETTONE szett). Izgalmasak az új
variegátók is: a Maracuja, amely a golgo-
tavirág gyümölcséből készült, magokkal
teli, könnyen felismerhető illatú és elbű-
völően egzotikus. Sajátosan édes, egyút-
tal enyhén savanykás, aromás íze miatt
bátran vegyíthető többféle fagylalttal is.
A GIVE ME FIVE variegato pedig ideális
tejszínes vagy fehércsokoládé fagylalttal
elkészítve.
A „Pronto” család egy új, könnyen elké-
szíthető, a legjobb svájci tejcsokoládékat
idéző
tejcsokoládé alapanyaggal
bővült.
A méltán híres DBF gyümölcsalap
család új tagja a Tuttovegetale
: a leg-
újabb igényeknek megfelelően. Az alap-
ban lévő rostok segítenek felszabadíta-
ni az ízeket a kész fagylaltban. Nagyon
jó kenhetőséget biztosít tejtermékek
hozzáadása nélkül. Kimagaslóan kré-
mes állagú gyümölcsszorbetet készíthe-
tünk vele. Tejszármazékoktól mentes:
laktózintoleranciában szenvedők is fo-
gyaszthatják az így készülő gyümölcs-
fagylaltokat.
Cukrászdák berendezéséhez a
Clau-
dio Bocchini
által alapított Clabo Gro-
up által gyártott FB de Ranieri pultokat
és berendezéseket találják meg nálunk,
akik az idén egy különleges kialakítású
pult sorozattal álltak a közönség elé.
Az
„Amazing” fantázianevű pultok csi-
szolt drágakőre emlékeztető különleges
formája, valamint a süteményespultok
teljes magasságát kihasználó, jól látha-
tó, egy légtéren belül található sok polca
teszik egyedülállóvá.
Az idei évtől komp-
lett üzletberendezéseket gyártó Bocchini
cég is a Clabo csoport tagja lett.
A Bravo által alapított, egyszerű, robosz-
tus gépeket kínáló Gelita cég az idén új-
donságként
gazdaságos lágyfagylaltgé-
peket
kezdett gyártani, amelyek tavasszal
kipróbálhatóak lesznek a bemutatóter-
münkben.
A Bravo a kombinált fagylaltgépeivel lett
világhírű, de a
K24 csokoládétemperálói
is egyre több hívet szereznek maguknak a
világ leghíresebb cukrászai között. A fel-
használói igényekre válaszul az
idén el-
készült a K50, ami már 50 kg csokoládé
temperálására képes
.
A Bagatech kiállításon berendezünk egy
komplett fagylaltozót, műhellyel. Az itt
kínált Aromitalia fagylaltokat helyben
fogjuk készíteni, amit egy üvegfalon át
meg is lehet nézni. A kiállításon használt
fagylaltpultokat, sokkoló hűtőt, kombi-
nált fagylaltgépet, lágyfagylaltgépet, fagy-
lalttároló-hűtőt kedvezményes áron meg
is vásárolhatják a látogatók!
Erdős Norbert
– veneto.hu
16
MIÉRT A VENETO-T
választják a fagylaltkészítők?
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...52
Powered by FlippingBook