2016_02 - page 26

készül a szezonra
MEGÚJULT LENDÜLET
26
Az ellenőrző hatóságokat nem szoktuk
szeretni, még akkor sem, ha tiszta a lelki-
ismeretünk. Leginkább úgy érezzük, hogy
hátráltatnak minket a munkában. Tudjuk,
hogy van, amikor igazuk van, de azt is
tudjuk, hogy nem mindig és mindenben,
nekünk pedig meglehetősen kevés a moz-
gásterünk, hogy megvédjük magunkat, a
jó hírünket.
A közelmúltban az m-Gel Hungary keve-
redett nézeteltérésbe a hatóságokkal, ami
nagy port vert fel a médiában. Mivel fon-
tos számukra a partnereik bizalma, ezért a
szezonkezdő bemutató sorozatuk minden
egyes alkalmát kiegészítették egy üzemlá-
togatással, hogy aki kíváncsi rá, személye-
sen győződhessen meg arról, hogy milyen
körülmények között készülnek az m-Gel
termékek. De mielőtt elmondanánk, hogy
mit is tapasztaltunk az egyik ilyen alkal-
mon, előbb a program első feléről számo-
lunk be, ahol az idei újdonságokról, a leg-
újabb termékfejlesztésekről esett szó.
A házigazdánk,
Gangel András
a cukrá-
szokat, fagylaltosokat ma leginkább ér-
deklő „albán jelenségre” adott válaszuk-
kal kezdte az előadását. Ahogyan erről
már az októberi számunkban beszámol-
tunk (Landra 2015/10 szám 18-19. oldal),
az m-Gel megalkotott egy új fagylaltala-
pot
Horizons Milk&Fruit
néven, amely
egyszerre alkalmas tej és gyümölcsfagy-
laltokhoz, és 8 dkg-os méretben is ver-
senyképes áron lehet vele fagylaltot készí-
teni. Csak víz vagy tej valamint az ízesítő
anyag szükséges hozzá, és meglepően jó
textúrájú, krémes, selymes felületű, fi-
nom fagylaltot lehet vele készíteni. Sok-
kolás nélkül sem esik össze és nem ereszt
levet az ezzel az alappal készült fagylalt.
Kifejezetten rugalmas technológiát alkal-
mazhatunk vele, például nyáron a gyü-
mölcsfagylaltokat 10-20%-al több vízzel
készíthetjük, amitől frissítőbb, hűvösebb
lesz. Az elő- és utószezonban viszont kré-
mesebb állagot érhetünk el kevesebb víz
hozzáadásával. Akinek szembe kell néz-
nie az új konkurenciával, akik 150-160 Ft-
ért 8-10 dekás gombócokat adnak, annak
mindenképpen érdemes legalább néhány
tégelyt ezzel az alappal készítve, hasonló
áron kínálni fagylaltot.
Az előadás közben számos aprónak tűnő,
de fontos jó tanács hangzott el. A pihente-
tés fontosságát különösen hangsúlyozták.
András kiemelte, hogy a zsíros fagylaltok-
nál különösen nagy szerepe van az érle-
lésnek, hogy a zsírcseppek minél egyenle-
tesebben oszlódjanak el a fagylaltlében a
kellemes ízhatás érdekében.
A Horizons után a
Lelle 100
alap került
terítékre, amely az m-Gel egyik népsze-
rű terméke. Megfizethető, de szélsőséges
körülmények között is megállja a helyét,
kiváló stabilizáló hatása van. A stabili-
zátorok kapcsán a
Fiberem-Gel
is szóba
került, ami természetes rosttartalmával a
fagylaltok állagát kiválóan tudja javítani.
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...52
Powered by FlippingBook