2016_06 - page 35

Új termékeket szeretne bevezetni, de arra
sincs idő, hogy az elkészítésüket megta-
nítsa a dolgozóinak? Van néhány ötle-
tünk, amivel pillanatok alatt vidám, fia-
talos kínálatot alakíthat ki, és nem csak a
betanításon, de a kiszolgáláson is időt fog
megspórolni!
A jeges krémkávé az idei nyár slágere! A
jegeskávé régóta népszerű nyári ital, de
kell hozzá egy kis idő, mire elkészül. Ká-
véfőzés, fagylalt kanalazás – lehet, hogy
nem tűnik hosszúnak, de szorozzuk be az
elkészítési időt a darabszámmal, és rögtön
rájövünk, hogy a ráfordított munkaidő
sem elhanyagolható költségtényező egy
adott terméknél. Ehhez képest a Crema
Freddo egy mozdulattal kiadagolható
– a jégkása gépből. Jeges kávékrém, ami
a jégkására hasonlít, de kisebb jégkristá-
lyokkal. A Crema Freddo robbanásszerű
sikert arat mindenhol. Már tavaly is sokat
adtunk el belőle, de idén május végére
már elértük a tavalyi mennyiséget!
Ha már a jégkása gépnél tartunk, akkor
van egy újabb ötletünk, a joghurtos jégká-
sa! Elegendő hozzá az egytartályos gép, és
mégis 3-5, akár 10 féle ízű joghurtos jégká-
sát tud vele árulni. A joghurtos alap kerül
a gépbe, a pohárba pedig szirupot (1883)
vagy darabos gyümölcspürét (Dreamy)
teszünk, és ott keverjük össze a joghurtos
jégkásával. Minimális munkaidő szükség-
lete van, és elég hozzá egyetlen gép vagy
egy többtartályos egyik része.
Ha van egy két tartályos jégkása gépünk,
arra már egy komplett jeges ital kínálatot
építhetünk fel. Az egyikbe tegyük a jog-
hurtos alapot és ízesítsük a szirupokkal
vagy a gyümölcspürékkel, a másikat pedig
töltsük fel a Crema Freddo-val. Minimális
munkát igényel és bárkit odaállíthatunk
az adagoláshoz. A legnagyobb kihívást az
fogja jelenteni, hogy gyakran kell utántöl-
teni a tartályokat.
A Dreamy gyümölcspürék kiváló minő-
ségüknek köszönhetően arra sarkallták a
partnereinket, hogy újabb felhasználási
területeket találjanak ki. Így születtek meg
a szintén rendkívül gyorsan, és számtalan
változatban elkészíthető hideg gyümölcs-
levesek. Egy adag leveshez 2,5 dl hideg
tejre, 2-3 cl tejszínre és csak 2-3 cl Dreamy
darabos gyümölcspürére van szükség. A
sárgadinnye például hatalmas siker. Csak
összekeverjük, és kész a gyümölcsleves.
Kicsit hagyományosabb vizekre evezve
szeretnénk felhívni a figyelmüket a lágy-
fagylalthoz kínált alapanyagainkra. Óriási
siker a Nutella ízére hasonlító mogyorós
kakaókrémünk, a Giandujetta. Már tavaly
is nagyon sokat értékesítettünk belőle,
de idén tízszeres mennyiségben fogy. Ez
egy csúcsminőségű termék, amelyet a fo-
gyasztók is elismernek. A lágyfagylaltot
árusítók számára pedig kitörési lehető-
séget jelent. Az elmúlt években a lágy-
fagylalt értékesítési ára kicsit „beragadt”.
Emelést elfogadtatni a vásárlókkal na-
gyon nehéz. A Giandujetta viszont gond
nélkül értékesíthető 50 vagy akár 70%-al
magasabb áron. A piaci visszajelzések sze-
rint a fogyasztók természetesnek veszik a
magasabb árat, mert érzik a minőségi kü-
lönbséget. Sok helyen egyszerre tudtak
árat emelni és a forgalmat is felfuttatni
a Giandujetta lágyfagylalttal. Van olyan
partnerünk, akinek egyik napról a másik-
ra duplájára nőtt a napi bevétele. Mind-
eközben alig drágább a Giandujetta alap-
anyaga, mint a csokoládéé. Ennyit számít
az újdonság és az innováció.
Itt a nyár, komoly kísérletezésekre, ter-
mékfejlesztésre már nincs idő. A mi ter-
mékeinkkel viszont erre nincs is szükség.
Készen kínálunk megoldásokat, ötleteket,
amelyekkel pillanatok alatt tudják színe-
síteni a termékpalettájukat. Egyszerűen,
gyorsan tudnak újdonságokat bevezetni.
Persze ettől még munka közben bárkinek
támadhat egy újabb gondolata, amivel új,
eddig még nem látott ötleteket lehet meg-
valósítani a termékeinkkel. A lehetőségek
száma végtelen.
Varga Lajos
-
ÚJDONSÁGOK
gyorsan, egyszerűen
35
1...,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34 36,37,38,39,40
Powered by FlippingBook