2016_08 - page 34

34
A prémium minőségű élelmi-
szerek rangos londoni versenyén
idén már 17 magyar termék lett
díjazott, a legtöbb csokoládé.
Egy, kettő és három csillagot lehet
kapni a szigorú bírálóktól ezen a
versenyen, ami kiváló marketing-
eszköz, mert a fogyasztók és a ke-
reskedők is egyre jobban értékelik
a Great Taste Award jelentőségét.
Idén 2 csillagot kapott a
Sweetic
Csokoládé Manufaktúra Kft.
Ötfűszeres bonbonja és a
Poptim
Kft.
Dohány ízű bonbonja. Egy
csillagra értékelték a következő
termékeket: Donum Terrae Tök-
magolaj és Tökmag vaj (
Donum
Terrae
);
ChocoMe
Raffinée Szi-
cíliai mandula (két változat is
csillagot kapott); Venezuelai ka-
kaóbab csokoládéval bevonva,
Feketeribizlis bonbon ibolyával és
Madagaszkár pingvinjei (
Lapos
Csokoládé Kft)
; Zserbó bonbon
(
Demeter Chocolate Kft.
); Dr
Honey Tokaji Prémium Akácméz
és Dr Honey Tokaji Mézharmat
méz (
Hungaroharvest Kft.
);
Mangó-passiógyümölcs-kókusz
bonbon (
Sweetic Csokoládé Ma-
nufaktúra Kft.
); Gorgonzola bon-
bon (
Poptim Kft.
); Chivas Regal
trüffel, Tokaji-Sabayon csokolá-
dé és Barackpálinkás csokoládé
(
Bonbonier Chocolate
).
Gratulálunk az eredményekhez!
Jövőre március 23-25. között ke-
rül megrendezésre kilencedik al-
kalommal a romániai GastroPan
kiállítás az erdélyi Szeben város-
ában. Idén több, mint 25 ország-
ból érkeztek kiállítók, és jelentős
részük már jelezte, hogy legköze-
lebb is részt kíván venni.
Aki az erdélyi vagy a teljes ro-
mániai piacra szeretne belépni,
kapcsolatokat építeni, annak már
most érdemes jelentkeznie, fel-
venni a kapcsolatot a szervezők-
kel. Nyelvi akadályok nincsenek, a
vásár képviselői magyarok.
A januári SIGEP vásárral együtt-
működve szervezik meg jövőre is-
mét az A.B.Tech Expo-t, amely az
olasz sütőipar legfontosabb szak-
mai eseménye, jelentős nemzetkö-
zi kitekintéssel.
A vásár kapcsán együttműködé-
si megállapodás jött létre számos
olasz szakmai szervezet, oktatási
intézmény között a kenyér jövőjé-
nek biztosítására. Ma már egy jól
szervezett szakvásár sokkal több,
mint csak egy piac a beszállítók-
nak, inkább katalizátor az együtt-
működésre, a közös fellépésre.
A világ egyik legjelentősebb malomipari gépgyártója, a
Bühler AG három napos konferenciát tartott augusztus
22-24. között a Föld lakosságának egészséges élelmisze-
rekkel való ellátásának a lehetőségeiről.
2050-re 9 milliárdra várják a világ népességét, amelynek a
táplálása soha nem látott kihívás elé állít minket. A Bühler
szervezésében 750 szakmabeli, tudós és más érintett cse-
rélt eszmét a lehetőségekről. Kiemelték, hogy a technoló-
giai fejlődés rendkívül fontos, mert már most is a világ
ivóvíz felhasználásának 65%-át, az energiának 25%-át az
élelmiszertermelésre fordítjuk, miközben 30% feletti a ve-
szendőbe menő élelmiszerek és alapanyagok aránya.
GREAT TASTE AWARD
GASTROPAN 2017
A.B.TECH EXPO
9 MILLIÁRD EMBERT TÁPLÁLNI
Október 22-25. között Stuttgart várja a pékeket és a
cukrászokat. A Südback töretlenül fejlődik, különö-
sen mivel a szakmai kiállítás nélkül maradt osztrák
cégek jelentős része őket választotta. Ez számunkra is
felértékeli a dél-német szakvásár jelentőségét, érde-
mes beütemezni a látogatást.
Természetesen idén is látványos versenyekre, bemuta-
tókra is számíthatunk, például esküvő témában.
SÜDBACK ELŐZETES
Július 20-tól megszűnt az eddi-
gi „különleges táplálkozási célú
élelmiszerek kategóriája”, ami
azt jelenti, hogy már nem kell
a hatóságok felé bejelenteni a
gluténmentes termékek gyártását,
forgalmazását. Emiatt különösen
fontos, hogy tisztában legyünk a
pontos szabályozással és jelölési
előírásokkal, nehogy veszélybe so-
dorjuk a fogyasztókat.
GLUTÉNMENTES
VÁLTOZÁS
1...,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33 35,36
Powered by FlippingBook